Németórán történt a késelés az I. kerületi közgazdasági technikumban

2022. október 10. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Az ügy fejleményeiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság délután tartott sajtótájékoztatót, amelyben további részletek derültek ki az iskolai késelésről. A BRFK-n elhangzottakról ide kattintva olvashat.

Budapest I. kerületének egyik középiskolájában késsel szúrta meg az egyik osztálytársát egy 18 éves fiú hétfőn 9 óra 20 perc körül – közölte a Police.hu. A rendőrség az iskolát nem nevezte meg. A sérültet a mentők kórházba vitték, az első hírek szerint 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A délutáni sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy a sérülés életveszélyes, újabb részleteket ebben a cikkünkben olvashatnak. A késelőt a helyszínen elfogták.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, a feltételezett elkövető elszámoltatása folyamatban van.

Frissítés délben: Információink szerint a késelés a Ponty utcai Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. A helyszínen lévő tudósítónk szerint két rendőrautó áll az iskola előtt.

Rendőrautó áll a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum bejárata előtt – Fotó: Zách Dániel / Telex
Rendőrautó áll a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum bejárata előtt – Fotó: Zách Dániel / Telex

A rendőrök negyed 2-kor hagyták el az iskola épületét, egyiküknél egy zacskó volt, benne talán egy ruhadarabbal, ami bűnjel lehet. A BRFK délután fél 5-re hirdetett sajtótájékoztatót az ügyben.

A Telex megkereste az Országos Mentőszolgálatot, hogy megtudjuk, milyen állapotban van a késelés áldozata, azonban mindössze azt a szűkszavú választ kaptuk, hogy „a helyszínről egy sérültet szállítottunk további vizsgálatok és megfigyelés céljából a területileg illetékes kórházba”.

Rendőrök távoznak a helyszínről – Fotó: Zách Dániel / Telex
Rendőrök távoznak a helyszínről – Fotó: Zách Dániel / Telex

Helyszínen lévő tudósítónknak egy szülő azt mondta, a gyermekétől úgy tudja, hogy a 11. osztályban történt a késelés. A többi osztályban a tanárok bezárták a gyerekeket az osztálytermükbe.

Egy másik szülő, akinek a lánya abba az osztályba jár, amiben a támadás történt, azt mondta, hogy a két fiú egymás mellett ült a német órán, amikor egyikük kést rántott és nyakon szúrta a szomszédját. Az áldozat barátnője fogta le a szúrt sebet, addig amíg a mentők kiértek az iskolába. Az órán részt vevőket kihallgatták a rendőrök.

Frissítés 15:30-kor: Megkeresésünkre az iskola megerősítette, hogy az eset a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. Mint írták:

„az esetnek semmilyen előzménye nem volt. A sértett tanulónak 8 napon belül gyógyuló sérülései vannak.”

A szakképzési centrum tájékoztatása szerint az esetet követően az iskola igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlés keretében tájékoztatta a történtekkel kapcsolatban. A tanulók számára szükség esetén iskolapszichológus is rendelkezésre áll.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!