Kalapács és olló is volt a budapesti középiskolai késelőnél

2022. október 10. – 16:51

frissítve

Kalapács és olló is volt a budapesti középiskolai késelőnél
Helyszínelő rendőrök az iskola előtt – Fotó: Zách Dániel

Másolás

Vágólapra másolva

Délelőtt fél tíz körül érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy valakit megkéseltek egy budapesti szakközépiskolában. Mint később kiderült, a támadás a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. A lapunkhoz eljutott első információk még arról szóltak, hogy a német óra elején vette elő kését az egyik diák, ám a rendőrség később azt mondta, hogy a szünetben szúrta nyakon padtársát többször, egymás után a 18 éves támadó.

A BRFK délutáni tájékoztatóján Csécsi Soma szóvivő elmondta, hogy áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, de a kiérkező mentők stabilizálták állapotát, majd kórházba szállították. A támadót a helyszínen elfogták, majd kihallgatták és vele szemben emberölési kísérlet miatt indítottak eljárást. A helyszínen őt és tizenhárom tanút, köztük diákokat és tanárokat is kihallgattak. A késelő diák táskájának átkutatásakor egy ollót és kalapácsot is találtak a rendőrök, vagyis feltételezhető, hogy előre felkészült a támadásra.

A helyszínen beszéltünk egy szülővel, aki azt mesélte, hogy a támadóról többen tudták, hogy agresszív viselkedésű, másokat, korábban többször zaklatott, de indítékairól egyelőre nem sokat tudni, és a tanítás végén megkérdezett diákok, illetve az iskolából kilépő tanáraik sem szerettek volna nyilatkozni a Telexnek. Információink szerint az eset megtörténtekor az áldozat és támadója egymás mellett ültek egy iskolapadban, majd késelés után a sérült diáknak először a barátnője nyújtott segítséget, aki a sérült diák másik oldalán ülve vált az események szemtanújává.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!