Indul a mini-Dubaj előkészítése, elkezdik kiüríteni Rákosrendező területét

2024. február 15. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közleménye alapján megkezdődött a “mini-Dubaj” néven elhíresült beruházás előkészítése Rákosrendező területén. A minisztérium utasítására a MÁV megindította a bérleti és egyéb használati szerződések felmondását, illetve felszólította a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok használóit a terület átadására.

A beruházás során egy arab befektető irodaházakat, luxuslakásokat építene a területen, ami mellé a kormány legalább 300 milliárd forintnyi infrastruktúra-fejlesztést végezne el. A tervek szerint egy 220-240 méteres felhőkarcoló is épülne, amit a Karácsony Gergely főpolgármester vezette fővárosi önkormányzat hevesen ellenez.

Az előkészítés következő lépése a Budapest Sportcsarnok bontásából származó 175 ezer tonnányi építési törmelék elszállítása, az állami tulajdonban lévő vasúti anyagok értékesítése, és a terület rekultivációjá, kármentesítése lesz. A minisztérium tervei szerint a nyár végére fejeződhet be a terület kiürítése. "A terület hasznosítása az állam, a főváros és a vasúttársaság, illetve az itt élők és közlekedők közös érdeke, hiszen az ingatlanfejlesztés eredményeként a ma tájsebnek számító területen nem csupán új városnegyed épül, de a budapesti, illetve az agglomerációs közlekedés is új kapcsolatokkal és kiszolgáló létesítményekkel
gyarapszik majd – írták a közleményben.

A budapestiek többsége egyébként ellenzi az 1750 milliárdosra becsült beruházást, de még a fideszesek fele sem szeretne felhőkarcolókat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!