Szalay-Bobrovniczky: Én vagyok a legboldogabb ember, hogy honvédelmi miniszter lehetek

2024. február 13. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után beindult az államfői casting. Ugyan a kormánypártok nem dobtak még be nevet a köztudatba, lapunk is megnevezett több potenciális jelöltet. Egyikük Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, akit mi is megkerestünk már kérdéseinkkel, miszerint felmerült-e a neve államfőjelöltként, illetve vállalná-e a feladatot.

Lapunknak ugyan még nem válaszolt, de az RTL Híradónak sikerült őt elkapnia egy honvédségi helyszínen (a hír nem részletezi, hol és milyen alkalomból). Az RTL híre felidézi, nemrég a Fidesznek korábban már felméréseket végzett Call Express mérte meg, hogy a lakosságnak mennyire szimpatikus Szalay-Bobrovniczky. Az RTL Híradónak a politikus a következőt válaszolta, mielőtt elhajtott volna vele a kisbusz:

„Én vagyok a legboldogabb ember, hogy honvédelmi miniszter lehetek. Tele van a kezem feladatokkal, ahogy önök is látták.”

Korábbi cikkünkben úgy jellemeztük őt, mint nemesi felmenőkkel bíró üzletembert, aki hosszú ideig a Fidesz gazdasági hátországában dolgozott. Ez idő alatt milliárdos vagyont halmozott fel, jelentős hadiipari érdekeltségekre tett szert, és némi állami segítséggel a kaszinóbizniszbe is beszállt. Ez biztosan olyan pont lehet az életében, amit a fejére olvasnának jelölése esetén.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férje 2022-ben lépett be a nagypolitikába, amikor kinevezték honvédelmi miniszternek, előtte 2016 és 2020 között londoni nagykövet volt. Köztudottan jó viszonyt ápol Habony Árpáddal, akit a bajtársának tart, de több közös üzletük is volt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf saját elmondása szerint évtizedek óta a centrális erőtér kiépítésén dolgozik, ezért vállalt szerepet korábban a Heti Válasznál és a Fidesz agytrösztjeként funkcionáló Századvégnél is, tehát a Fidesz szellemi hátországában is otthonosan mozog. Jelölése ellen szól azonban, hogy kifejezetten a hadiipari fejlesztések felfuttatásának jegyében nevezték ki honvédelmi miniszternek, amit nagyban a hadiiparban szerzett kapcsolatrendszerének köszönhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!