Ördög Nóra: Többen is megkerestek, hogy szólaljak fel a bántalmazott gyerekek ügyében

2024. február 13. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Állást foglalt az elmúlt napok közéleti eseményeivel kapcsolatban Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője. Legújabb Instagram-posztjában azt írta:

„Az elmúlt napokban több megkeresést is kaptam több irányból, hogy szólaljak fel, vállaljak szerepet a bántalmazott gyerekek ügyében. Boldog vagyok, mert azt látom, ebben a témában egységes az álláspont, nem is lehet más: a bűnösöknek zéró a tolerancia.

Ugyanakkor – csakúgy, mint minden közéleti témát – ezt is mélyen átitatja a politika, amelytől eddig is és ezután is távol fogom tartani magam. Fontos napokat élünk, és kívánom, hogy a bántalmazott gyerekek ne csupán az eszközei legyenek a politikai csatározásoknak. Én mindenek felett velük, mellettük vagyok.”

Kedden több ismert online tartalomgyártó és közéleti influenszer bejelentette, hogy tüntetést szerveznek február 16-án, pénteken a Hősök terére. A Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért elnevezésű rendezvényen részt vesz többek között Nagy Ádám (Fókuszcsoport), Osváth Zsolt (Zshowtime), Bányai Judit, Tapasztó Orsi és Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni), Pottyondy Edina, Szabó Márton (Jólvanezígy) és Gulyás Márton (Partizán) is, utóbbi műsorvezetőként. Az eseményen bejelentkezik majd a tervek szerint Azahriah is. A szervezők előre kérték a politikusokat és politikai pártokat, hogy pártlogóktól mentesen érkezzenek az eseményre.

„Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat” – írták a tüntetés szervezői.

Novák Katalin köztársasági elnök múlt hétvégén jelentette be lemondását, miután tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Novák bejelentése után a kegyelmi kérvényt felterjesztő Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozott a közéletből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!