Havasi: Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben

2024. február 13. – 20:57

frissítve

Havasi: Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Balog Zoltán püspököt, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökét a Karmelitában 2022. június 27-én – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Balog Zoltán kedden késő délután videót tett közzé a református egyház honlapján, amiben a keddi elnökségi tanácsi gyűlésről beszélt. Ugyanis a kegyelmi ügy miatt az ő személye is előkerült a Direkt36 és a Telex cikkében, mint aki előmozdította K. Endre ügyét. Elmondta, ő hívta össze a tanácsot, amin a tisztségviselők négyötöde vett részt. Ez titkos szavazással ért véget, amin a jelenlevők 86 százaléka bizalmáról biztosította. A tanács arra kérte, gondolja át közéleti szerepvállalását, mennyire egyeztethető össze mindez a zsinati elnöki szerepével, emiatt kész zsinatot is összehívni.

Megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökét, mi a véleményük a döntésről, hogyan értékelik azt. Havasi Bertalan ezt a választ küldte:

„Orbán Viktor a református egyház tagjaként bízik az egyházi vezetőkben és az egyház erejében.”

Korábban a 444 az ügyre rálátó kormányzati forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Orbán Viktor hasonló lépést várt el Balogtól, mint amit Novák Katalin és Varga Judit tett, vagyis neki is le kellene mondania tisztségeiről, és vissza kellene vonulnia. A Telex információi szerint hétfőn már kormányzati politikusok jelezték a Magyarországi Református Egyház felé, szeretnék, ha Balog Zoltán is „levonná a megfelelő következtetést”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!