A Mi Hazánk meg is nevezte a saját államfőjelöltjét, Csath Magdolnát

2024. február 12. – 11:10

A Mi Hazánk meg is nevezte a saját államfőjelöltjét, Csath Magdolnát
Novák Katalin átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Dr. Csath Magdolnának 2023- március 15-én a Parlamentben – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Csath Magdolna professzort, közgazdászt, egyetemi tanárt jelöli a Mi Hazánk új köztársasági elnöknek – jelentette be az X-en kiposztolt videójában Toroczkai László. „Csath Magdolna személyével egy pártok felett álló, életpályájával már bizonyított köztársasági elnöke lenne Magyarországnak, ezért bízunk abban, hogy professzorasszony jelölését más pártok is támogatni fogják” – mondta a Mi Hazánk elnöke. Toroczkai a Telexnek adott interjújában korábban még azt mondta, az európai parlamenti választási lista összeállításakor tárgyalt Csath Magdolnával.

A professzornak, aki 2002-ben még a MIÉP jelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, tavaly március 15. alkalmából Novák Katalin adta át a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést.

Márciusban új köztársasági elnököt választ az Országgyűlés, miután Novák Katalin szombaton lemondott a posztról. Miután a parlament hivatalosan is elfogadja a köztársasági elnök lemondó nyilatkozatát, Kövér László kitűzi az államfőválasztást, amit harminc napon belül kell megtartani. A jelöléshez az országgyűlési képviselők legalább egyötödének (40 képviselő) ajánlására van szükség, a Mi Hazánk így önállóan nem tud köztársaságielnök-jelöltet állítani.

Arról, hogy lesz-e közös ellenzéki köztársaságielnök-jelölt itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!