Elindult Magyarország felé a Novák Katalint szállító honvédségi gép Katarból

2024. február 10. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az ADS-B Exchange adatai szerint a Magyar Honvédség HUAF122 jelű gépe magyar idő szerint szombaton reggel fél nyolckor felszállt Dohából és elindult Magyarország irányába – vette észre a 444. Az útját Irakig követték a radarok.

Novák Katalin köztársasági elnök péntek reggel megjelent a dohai vb helyszínén, az Aspire Dome-ban. Az MTI pénteki híre szerint még vasárnap is lenne programja, Tamím bin Hamad ál-Száni sejkkel lenne hivatalosan tárgyalása.

Kérdéseinket elküldtük a Sándor-palotának, amint érkezik válasz, cikkünket frissítjük.

A közvélemény napok óta találgatja, hogy Novák Katalin miért adott kegyelmet a tavalyi pápalátogatás ürügyén a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon egyik lakóját arra, hogy vonja vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomását. Novák Katalin egy kedd délelőtti sajtótájékoztatón csak annyit reagált, „undorodik a pedofíliától”, az ő elnöksége alatt nem lesz kegyelem a pedofiloknak, és a jogszabályok szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Az ellenzéki pártok ezután elkezdték követelni a köztársasági elnök lemondását.

Orbán Viktor csütörtökön bejelentette, hogy a kormány nevében alkotmánymódosítást nyújtott be, „amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!