Titkos koncerteket szerveznek neonácik a kitörés napjára

2024. február 6. – 22:25

Másolás

Vágólapra másolva

Kétnapos, koncertekkel egybekötött „megemlékezést” szervez a Vér és Becsület péntekre és szombatra a kitörés napja alkalmából. A szervezet oldalán megjelent hirdetmény szerint az eseményeket és koncerteket eltérő és titkos helyszíneken rendezik majd „Magyarország területén”. A helyszíneket nem hozzák nyilvánosságra, a találkozási pontokról még egyeztetnek a nemzeti szervezetekkel. „Minden résztvevőtől elvárt az eseményhez méltó bajtársias magatartás” – emlékeztet a neonáci szervezet.

A Vér és Becsület és más szélsőjobboldali szervezetek rendszeresen szerveznek programokat a magyar és német katonák 1945-ös budai kitörésére emlékezve. A szervezet az elmúlt években ezen kívül is szervez a nemzetközi náci közösségnek célzott programokat. Novemberben például Újpesten akart koncertet szervezni külföldi zenekarok részvétlével. Déri Tibor újpesti polgármester megtudta, mi a tervezett helyszín, és Facebook-posztja szerint felhívta a hely üzemeltetőjét, hogy világossá tegye: Újpesten senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek, azt minden létező önkormányzati eszközzel meg fogják akadályozni.

Májusban titkos harcművészeti gálát tartottak volna Budapesten Európa szélsőjobboldali nacionalistái, erről ebben a cikkben olvashatnak bővebben, a végül máshol megrendezett rendezvényről pedig itt és itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!