Neonáci koncerteket tartanának Újpesten novemberben

2023. október 19. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

A Blood and Honour (Vér és Becsület) neonáci hálózat magyarországi szervezete két koncertet is szervezett novemberre magyar és nemzetközi zenekarok fellépésével, írja a 444 a Bellingcat nevű nemzetközi oknyomozó portál cikke alapján. A november 10-i, Európai Testvériség / European Brotherhood című rendezvényen az Oi-Kor, a Skumshot, a Nemzeti Front és az Odwet lépne fel, a következő napi Hands Across the See címűn pedig a Fascine, a Tar Had, a Birthrite, a Hundriver és a Wellington Arms.

A szervezők a helyszínről csak annyit közöltek, hogy a IV. kerületben lesz, de a pontos címet csak a koncert napján teszik közzé.

Tudomást szerzett a dologról Déri Tibor, Újpest polgármestere is, sőt azt is megtudta, mi a tervezett helyszín. Facebook-posztja szerint felhívta a hely üzemeltetőjét, hogy világossá tegye: Újpesten senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek, azt minden létező önkormányzati eszközzel meg fogják akadályozni.

Ezen eszközök egyike a rendőrség, a polgármester ezért beszélt a kerületi rendőrkapitánnyal, hogy tegyen meg mindent, amit tud.

Májusban titkos harcművészeti gálát tartottak volna Budapesten Európa szélsőjobboldali nacionalistái, erről ebben a cikkben olvashatnak bővebben, a végül máshol megrendezett rendezvényről pedig itt és itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!