Ismét épp Mészáros Lőrincék környékén járt egy helikopter és egy magánrepülő

2024. február 6. – 15:12

Ismét épp Mészáros Lőrincék környékén járt egy helikopter és egy magánrepülő
Tóth Balázs klubigazgató, Szolnoki Roland, Mészáros Lőrinc, Hornyák Zsolt vezetőedző és Nagy Zsolt Marbellán – Fotó: Puskás Akadémia / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A Puskás Akadémia elnöki szerepét is betöltő Mészáros Lőrinc nemrég a dél-spanyolországi Marbellán járt, ahol az NB. I.-es Puskás Akadémia FC edzőtáborát, illetve egyik felkészülési meccsét látogatta meg. A repülőgép-figyelő oldalak tanúsága szerint a felcsúti vállalkozóval szinkronban mozgott két – vele korábban összefüggésbe hozott – légi jármű: az OE-XWY lajstromjelzésű helikopter és az OE-HUG jelű privát jet is – figyelt fel erre az Átlátszó.

A Sportal.hu január 8-án számolt be arról, hogy az NB I.-ben szereplő Puskás Akadémia FC 2024. január 14-én kéthetes edzőtáborba vonul a dél-spanyolországi Marbellára. A január 26-ig tartó edzőtáborban a csapat napi két gyakorló edzést tartott és három felkészülési meccset játszott – az utolsót január 25-én a cseh Sparta Praha ellen.

A Puskás Akadémia hivatalos közösségi oldalán megjelent képes beszámolóból az is kiderült, hogy az utolsó edzőmeccsre a klub elnöke, Mészáros Lőrinc is ellátogatott.

Az Átlátszó kíváncsi volt rá, hogy Mészáros miként jutott el Budapestről Marbellára, ezért leellenőrizték az ebben az időben közlekedő légi járműveket az ADS-B Exchange repülőgép-figyelő oldalon.

A rögzített adatok alapján az edzőmérkőzés előtti napon, január 24-én reggel 6 óra 30 perckor (UTC szerint) indult útnak a Mészárosék által korábban már használt OE-XWY lajstromjelű helikopter a Budaörsi Repülőtérről. A helikopter alig tíz perc alatt tette meg az utat Ferihegyre, és 6 óra 40 perckor már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt.

Nem sokkal később, 6 óra 46 perckor a felcsúti vállalkozóval korábban szintén kapcsolatba hozott OE-HUG lajstromjelű privát jet jeladója is működésbe lépett, és láthatóvá vált az oldalon. A repülőgép 6 óra 49 perckor indult útnak Malagába, ahová 10 óra után nem sokkal érkezett meg. (A malagai repülőtér a Marbellához legközelebbi, amely privát jetek fogadására képes, azaz ha valaki Budapestről Marbellára megy repülővel, az mindenképp itt landol – írja a lap.)

Másnap, január 25-én, az edzőmeccs napján az OE-HUG lajstromjelzésű Bombardier BD-100 Challenger 350 típusú luxusjet délután 16 óra 33 perckor szállt fel a malagai repülőtér kifutópályájáról, és három órával később, 19.34-kor landolt Ferihegyen.

A helikopter 19 óra 15 percre érkezett a Budaörsi Repülőtérről Ferihegyre, majd pár perccel annak leszállását követően, 19 óra 37 perckor emelkedett újra a levegőbe, és repült vissza Budaörsre.

A jelenlegi eset előzménye, hogy 2023 végén a Szegeder.hu egyik olvasója szúrta ki a szegedi repülőtéren, hogy Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea egy osztrák lajstromjelű (OE-XYW lajstromjelű) Agusta A109SP Da Vinci típusú helikopterből száll ki, majd ül be az általuk használt Mercedesek egyikébe.

A cikkből már akkor kiderült, hogy nem csupán egyszeri helikopterhasználatról lehet szó: a lapnak nyilatkozók megerősítették, hogy már más alkalommal is látták a Mészáros házaspár Mercedes-konvoját kihajtani a szegedi repülőtérről. (Várkonyi Andrea szegedi születésű és kötődésű.) A szegeder karácsony környékén is látta a helikoptert Szegeden.

A Válaszonline derítette ki, hogy a helikopter az osztrák fegyvergyáros-üzletember, és radikális jobboldali politikusokkal haláláig szoros barátságot ápoló Gaston Glock repülős cégének flottájába tartozik, de nem szerepel a bérelhető légi járművek között.

A hvg360 visszanézte a helikopter korábbi útjait, amelyekből az is kiderült, hogy a gép rendszeresen Mészáros Lőrinchez köthető célpontokhoz, mint például az OE-LEM lajstromjelű privát jethez, a vállalkozó érdekeltségébe tartozó alcsútdobozi golfklubhoz vagy a Mosonmagyaróvár közelében található – Mészárosék által épített – krisztinabereki luxusvadászházhoz repül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!