A Németh Szilárd érdekeltségébe tartozó sporttelepen bérel irodát a dél-pesti tankerület

2024. február 3. – 09:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Dél-Pesti Tankerületi Központ a Németh Szilárd Fidesz-alelnök érdekeltségébe tartozó Csepel SC sportközpontban bérel irodát 2023 októberétől havi százezer forintért, írja a Magyar Narancs.

Németh még 2020 végén jelentette be, hogy a tulajdonában álló Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) megvásárolta a Csepel SC Alapítvány alapítói jogait gyakorló céget. Ezzel a KIMBA-hoz került a Csepel SC Béke téri sporttelepe is.

A Magyar Narancs szerint a főbejárat kerítésén is látható a Dél-Pesti Tankerületi Központ címere, ami egy felújított épület bejáratán is látszik. A tankerület több tucat oktatási intézmény fenntartója, a IX., a XXI. és a XXIII. kerületben működik.

A lapnak azonban válaszukban azt írták: „Azért van a Csepel SC sportközpontjában a Dél-Pesti Tankerületi Központ irodaháza, mert a feladatellátási területünkön lévő önkormányzatok nem tudtak számunkra megfelelő elhelyezést biztosítani. Az épületet 2023 októberétől, havi bruttó 100 000 forintért béreljük.”

Itt írtunk részletesen arról, hogyan került egymással szemben Németh és Borbély Lénárd korábbi fideszes, a pártból való kizárása óta független polgármester Csepelen. Németh Szilárd azon dolgozik, hogy legyen fideszes polgármesterjelölt a csepeli önkormányzati választáson, aki majd Borbéllyal szemben indulna.

Borbély többek között arról beszélt korábban, hogy szerinte a csepelieké kell, hogy legyen a Csepel SC. A Hvg-n pénteken megjelent interjúban pedig arra a kérdésre, hogy miért romlott meg a viszonyuk, azt válaszolta: „Én továbbra is hű maradtam ahhoz, amit Csepel fejlesztéséről gondoltunk közösen: a Kis-Duna-part megóvása, a művelődési és közösségi központként működő Munkásotthon, a Csepel SC fejlesztése és megtartása. Ő lett hűtlen mindezekhez, amikor a saját alapítványába vitte a Csepel SC-t, a birkózócsarnokot, és a Munkásotthont is kinézte magának.”

„Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, úgyhogy egy ilyen vitában nekem nem lehet igazam. Nekem csak egy emberrel van és volt vitám a Fideszben, a baráti kapcsolataim megmaradtak” – mondta Borbély, hozzátéve, hogy máig egyetért a Fidesz irányvonalával a menekültügyben, a családpolitikában és sok mindenben másban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!