A nemzeti konzultációt kitöltők szinte száz százaléka mindenben egyetért a kormánnyal

2024. január 25. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a kormány a legújabb nemzeti konzultáció eredményeit. Nagy meglepetéseket nem tartalmaz, a kitöltők 99 százaléka szinte minden kérdésre a kormány álláspontjának megfelelő választ adta.

A kérdőívet több mint 1 millió 500 ezer ember töltötte ki.

A novemberben kiküldött konzultáció a 13., amit a kormány indított, fő témája a szuverenitásvédelem. A szuverenitásvédelmi törvényt viszont már a konzultáció lezárulta előtt – vagyis azelőtt, hogy megismerhették volna az emberek véleményét – benyújtották, majd meg is szavazták. A nemzeti konzultáció kérdéseinek valóságtartalma már önmagában is megkérdőjelezhető, illetve rengeteg témát le is egyszerűsít. A válaszokban ahogy eddig is, most is két opciót villantanak fel: egyetérteni a kormánnyal és minden rendben lesz, vagy egy „migránsgettóvá” züllesztett ország, ahol se rezsicsökkentés, se kamatstop, ami az ukránoknak azért fegyvert küld, a Hamásznak pedig pénzt, eközben pedig „génmódosított ukrán gabonát” esznek az emberek, a gyerekeket pedig „agresszív LMBTQ-propagandával” tömik – mindezt persze Brüsszel akaratából.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, az eredmények alapján „világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett és elsöprő többségük nemet mondott arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk”.

„A kitöltések alapján a magyarok több mint 98 százaléka azon az állásponton van, hogy fegyverszállítások helyett tűzszünetre és békére van szükség a szomszédunkban. Nem szabad, hogy migránsgettók jöjjenek létre hazánkban és tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi szabályozást. Emellett ki kell állni a magyar gazdákért és a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért, valamint szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen” – mondta. „Azon leszünk, hogy a magyar emberek akaratának Brüsszelben is érvényt szerezzünk és megvédjük hazánk szuverenitását”.

A kormányéval párhuzamosan az Egységes Diákfront és az aHang is kampányt indított az üres nemzeti konzultációs ívek összegyűjtésére, a szervezetekhez január 19-ig 300 ezer üres nemzeti konzultációs ív érkezett be. A gyűjtés január 31-ig tart, a cél egymillió konzultációs ív összegyűjtése. A kampány lezárása után a tervek szerint az üres ívekkel egy roadshow keretében országjárásba kezdenek, ahol helyi fórumokon beszélnek az oktatás helyzetéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!