Szinte minden párt beállt a DK-s Trippon Norbert mögé Újpesten

2024. január 19. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte az összes párt megegyezett abban Újpesten, hogy közösen indulnak az önkormányzati választáson Trippon Norbert polgármesterjelölt vezetésével – derült ki a pártok közleményéből.

A nyilatkozatot Déri Tibor jelenlegi polgármester, a DK és az LMP országgyűlési képviselői, Bedő Katalin DK-s, Czigler László jobbikos és Perneczky László LMP-s alpolgármesterek, az MSZP Újpesti – Káposztásmegyeri Szervezetének elnöke és a Párbeszéd Magyarországért Újpest-Zöldek önkormányzati képviselője is aláírta.

„Mivel, már csak néhány hónap van a választásokig, így ezért úgy döntöttünk, hogy bejelentjük: közösen indulunk a választásokon, dr. Trippon Norbert polgármesterjelölt vezetésével. Mindennapos önkormányzati feladataink mellett megkezdtük az önkormányzati választási kampányt” – írták.

Az aláírók között a Momentum nem szerepel. A kerületben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is indít saját jelöltet, Nagy Dávidot. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz a Fidesz jelöltje.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kerületben a 2019-ben megválasztott, a Momentumból a DK-ba igazolt polgármester, Déri Tibor családi okokra hivatkozva nem indul újra, maga helyett pedig DK-s alpolgármesterét, Trippon Norbertet ajánlotta.

Bár a hatpárti ellenzéken belül egyelőre nincs kihívója, a Kutyapárt nagy meglepetésre nyáron bejelentette, hogy ellenjelöltet indít a polgármesteri székért. Ezután a kerület országgyűlési képviselője, Varju László által kiadott és felelős szerkesztésével készülő Újpesti Hírmondóban az újpesti MKKP-t azzal vádolták, hogy összeállhat a Fidesszel. Erre az MKKP „fideszességgel” vádolta meg a DK-t. A pártok közötti konfliktusról és a lehetséges fideszes kihívóról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Karácsony Gergely főpolgármester február közepéig adott határidőt a pártoknak, hogy megállapodjanak a kerületi polgármesterjelöltek személyéről. Ahol ez nem sikerül, ott legkésőbb március közepén előválasztást kell tartani Karácsony javaslata szerint. A főpolgármester javaslatairól ebben a cikkben írtunk bővebben.

Azóta a DK, az MSZP és a Momentum is jelezte, hogy egyetért Karácsony javaslataival.

A június 9-i önkormányzati választás egyre közeleg: tíz fővárosi kerületben és több vidéki városban sem tudtak még megegyezni a pártok a közös polgármesterjelöltről. Hol van vita? Miért van egyre kisebb esély egy előválasztásra? Ebben a cikkünkben szedtük össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!