Önálló polgármester-jelöltet indít jövőre Újpesten a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

2023. július 18. – 13:10

Önálló polgármester-jelöltet indít jövőre Újpesten a Magyar Kétfarkú Kutya Párt
Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója – Fotó: Nagy Dávid MKKP Újpest / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy Dávid pártigazgatót indítja önálló polgármester-jelöltként 2024-ben a IV. kerületben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. „...sem a Wintermantel-éra, sem a mostani vezetés munkájával nem vagyunk elégedettek. Nem fogjuk félvállról venni az indulást, szeretnénk veletek egyeztetni céljainkat: a helyi kérdőívezés már elindult (bővebben lejjebb), ezt követi a ti és a mi javaslatainkból összeállt vitaindító kibeszélése és a közösségi programalkotás rendezvényeken és az online térben – majd a választások megnyerése” – írta Nagy Dávid.

A pártigazgató korábban polgármesteri referens volt Déri Tibor kabinetjében, és 2021 óta dolgozik a Kutyapártnál. „Ő fújta le színes teknősökkel a kerületben 20 éve éktelenkedő Zsidó SZDSZ graffitit, utoljára pedig az antiszociális érzékenységgel megáldott helyi DK-s városvezetés ellene folytatott lejárató kampányával szerepelt a hírekben” – írta róla az MKKP.

Nagy Dávid polgármester-jelölti programja felkerült a párt honlapjára is, ebben többek között például azt írta, hogy megfelezné a bizottságok számát, átláthatóvá tenné az önkormányzati működést. „Olyan képviselőkre lenne szükség, akik nem riadnak vissza a kalapácstól és a fúrótól, ha a körzetükben kisebb probléma adódik” – írta.

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke a Blikknek azt mondta, a rendes állami támogatás 5 százalékánál többet nem szánnak a kampányra, de külön adománygyűjtést is fognak indítani. „Indulunk az EP-n és a önkormányzatin is, Budapesten minden kerületben, vidéken pedig főleg a nagyvárosokban. Leginkább kompenzációs listáról van esélyünk képviselőt juttatni a testületekbe” – mondta.

Az MKKP júniusban jelentette be, hogy Kovács Gergelyt, a párt társelnökét jelöli polgármesternek a 2024-ben esedékes önkormányzati választásokon Budapest XII. kerületében. Egyelőre eddig csak az MKKP jelentette be polgármesterjelöltjét. Kovács Gergely 2019 óta önkormányzati képviselő a kerületben, ahol 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester.

Kovács Gergely a 2022-es parlamenti választások előtt adott interjút a Telexnek, akkor Pokorni Zoltánról és a füvezésről is kérdeztünk, az interjút itt tudja elolvasni újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!