Orbán Balázs: Lánczi Tamás egy szuverenitásvédelmi ombudsman, a szuverenitásunk záloga

2024. január 12. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar anyanyelvhez képest minden más nyelvet selejtnek, az LMBTQ-t, a „gender ideológiát” és a nyílt társadalmat pedig sátáni gondolatoknak tartja Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója a fideszes Tranzit Fesztiválokat szervező Kommentár Alapítvány folyóiratának lapszámbemutatóján mondta ezeket a Gulyáságyú Média videója szerint.

A rendezvény után Orbán válaszolt a csatorna pár kérdésre is. Arról beszélt egyebek mellett, hogy a vendégmunkások nem migránsok. A migránsok ugyanis illegálisan akarnak betörni az országba, míg a vendégmunkások az új idegenrendészeti törvényben meghatározott módon, meghatározott időre jönnek csak az országba. Orbán szerint idejönnek, dolgoznak, megkapják a fizetésüket, majd maximum három év után hazamennek, és nem telepednek le az országban a teljes rokonságukkal együtt.

Éppen ezért szó sincs arról Orbán szerint, hogy a vendégmunkások megváltoztatnák Magyarország kultúráját. „Mi nem szeretnénk a vendégmunkások kultúráját megváltoztatni, és nem szeretnénk a mi kultúránkat sem megváltoztatni a vendégmunkások által” – fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója. Arról is beszélt, hogy a vendégmunkások csak azokra az álláshelyekre jöhetnek, amiket a magyarok nem akarnak betölteni.

Lánczi Tamásról, a február 1-jétől felálló Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjéről is kérdezték Orbán Balázst. Azt mondta,

Lánczi tulajdonképpen egy szuverenitásvédelmi ombudsman, aki „a szuverenitásunkat védi, a szuverenitásunk záloga.”

Orbán szerint azért hozták létre a hivatalt, hogy vizsgálja azokat a területeket, ahol az ország szuverenitásába történő beavatkozás történhet, és erről tájékoztassa a közvéleményt. „Egy olyan embert keresett a miniszterelnök ennek az élére, aki tudvalevőleg a szuverenisták táborához tartozik, és ezt a feladatot – leágazással a politikába és a kampányolásba is – kellő szakértelemmel tudja ellátni. Szerintem Lánczi Tamás ilyen.” Hozzátette, a kiválasztásnál nekik nem az volt fontos, hogy a hivatal vezetője közel áll-e a Fideszhez, hanem hogy közel áll-e a magyar szuverenitáshoz.

Bár az új hivatal a törvény szerint lényegében bárkit vizsgálhat, a miniszterelnök politikai igazgatója azt ígéri: „senki nem lesz vegzálásnak kitéve”, de minden jogszabályt be kell tartani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!