Lázár János a politikai ambícióiról: Lázár János előre megy, nem hátra

2024. január 9. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János vasárnap este Facebook-oldalán jelentette be, hogy 2026-ban nem indul egyéni képviselőjelöltként a hódmezővásárhelyi választókerületben, ahol 2002 óta minden választást megnyert. Az építési és közlekedési minisztert arról is kérdezték a kedd délelőtti debreceni sajtótájékoztatón, hogy milyen politikai tervei vannak a jövőben.

„Lázár János előre megy, nem hátra” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a jövőben elindul-e polgármesterjelöltnek az önkormányzati választáson. Ez azért is merült fel, mert Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester azt üzente Lázárnak a vasárnapi bejelentése után, hogy itt a lehetőség, hogy a Fidesz színeiben elinduljon a június 9-i önkormányzati választáson.

Amikor a sajtótájékoztatón arról kérdezték Lázárt, hogy listás képviselőként tagja lesz-e az Országgyűlésnek a 2026-os választás után, így reagált az építési és közlekedési miniszter:

„ezt majd a miniszterelnök úrral fogom megbeszélni. Ő a Fidesz elnöke”

Azt mondta Lázár, hogy Orbánnal már tavaly is beszéltek a közös munkájuk jövőjéről. „Sokat fogok még együtt dolgozni a miniszterelnök úrral a közeljövőben és a jövőben is. Hogy milyen formában, az egy másik kérdés” – tette hozzá sejtelmesen.

Lázár korábban ragaszkodott ahhoz, hogy csak egyéniben akar nyerni, és nem listáról akar bekerülni a parlamentbe. Politikusi karrierjében pedig már eddig is többször belengette, hogy hátralép, lemond, kiszáll. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!