Lázár János bejelentette, nem indul egyéni képviselőként 2026-ban

2024. január 7. – 21:47

Lázár János bejelentette, nem indul egyéni képviselőként 2026-ban
Lázár János a magyar-román határ mellett lévő, a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó szántóföldön 2021. március 3-án – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár János építési és közlekedési miniszter vasárnap este Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy hat parlamenti ciklus után a 2026-os országgyűlési választáson már nem indul Hódmezővásárhelyen egyéni képviselőként.

„Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra” – írja a miniszter.

Lázár szerint Hódmezővásárhelynek gyökeres változásra van szüksége. „Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik.”

„Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek” – írja Lázár.

Lázár János 2002 óta képviseli a parlamentben a hódmezővásárhelyi választókerületet. 2022-ben a szavazatok 51,78 százalékával nyert Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel szemben, 2018-ban is hasonló arányban támogatták a körzet választói. 2010-12 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!