Hónapokon keresztül elszedte az uzsonnáját, verte és késsel fenyegette iskolatársát egy veszprémi fiatal

2024. január 4. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

Felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorú fiú ellen – derül ki a Veszprém Vármegyei Főügyészség közleményéből.

Az akkor 16 éves fiú 2021 szeptemberétől kezdve egy veszprémi középiskolában rendszeresen szóban molesztálta az egyik iskolatársát, aki később a kollégiumi lakótársa is lett. A fiú először apróbb dolgokat, például teafiltereket, szendvicseket, üdítőket vett el tőle az engedélye nélkül, az iskolai szünetekben pedig fenyegetéssel is követelte, hogy adjon neki ennivalót.

Ha nem akart neki adni, akkor megverte, több alkalommal kerékpárlánccal és kábeldarabbal is megütötte.

2021 novemberének végén már odáig fajult a dolog, hogy a fiú az ennivaló megszerzése érdekében kirúgta az iskolatársa lábát és egy kést fogott a fiú torkához. Amikor az semmit nem tudott neki átadni, a támadó elengedte.

Az ügyészség az elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés intézkedés alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Az UNICEF Magyarország széles körű felmérése szerint a magyar tizenévesek 85 százalékát legalább egyszer bántalmazták már az iskolában, a megkérdezettek 66 százaléka pedig arról számolt be, hogy tanulmányai során rendszeresen éri vagy érte fizikai, lelki vagy verbális erőszak, az esetek csaknem felében napi szinten.

A Telex is több fontos cikkben foglalkozott a témával. Első cikkünkben a bullying jelenségét jártunk körbe. A gyerekkori kortárs bántalmazások súlyos lenyomatokat hagynak, olyanokat, amelyek felnőttkorukig is elkísérik az áldozatokat, és akár még felnőttként is erős szorongást kelt bennük egy-egy olyan tulajdonságuk, amely miatt bántották őket. A második cikkben olvasóink visszajelzéseit, tapasztalatait dolgoztuk fel. A harmadikban szakemberrel interjúztunk a jelenségről. A cyberbullyingről pedig ebben a cikkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!