Az Agrárminisztérium vizsgálata mindent rendben talált a 2,2 milliárd forintnyi hűtlen kezeléssel vádolt volt helyettes államtitkár ügyében

2023. december 13. – 21:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon megdöbbentett ez az ügy, mert Nagy János egy jó szakember” – mondta az Indexnek adott interjúban Nagy István agrárminiszter a volt földügyekért felelős helyettes államtitkáráról, akit 2020 decemberében egy korrupciós ügy kirobbanása miatt menesztettek.

Később egy másik ügy miatt is bíróság elé kellett állnia, a volt helyettes államtitkár 2,2 milliárd forint hűtlen kezeléssel és okirat-hamisítással is vádolják. Az ügyészség szerint közreműködésével fizetett ki a minisztérium egyik háttércége 2,2 milliárd forintot két ügyvédi irodának, amelyek a vádhatóság szerint nem végeztek ezért érdemi munkát. Az iratok szerint a pénzt megkapó ügyvédi irodák egy budapesti cégen keresztül egy svájci bankszámlára utaltak jelentős összegeket. Ez a számla egy panamai offshore cég tulajdonában volt, amely a bíró által ismertetett iratok szerint egy magyar milliárdos üzletemberhez, Nobilis Kristófhoz köthető.

Nagy István azt mondta az Indexnek, hogy az Agrárminisztérium belső vizsgálatot folytatott le a 2,2 milliárd forintos hűtlen kezelés ügyében, de nem találtak szabálytalanságot. Azokat azonban, akiket a büntetőeljárás bármilyen formában érintett, a minisztérium elbocsátotta. „Nagyon remélem, hogy az eljárás végére kiderül az igazság, és a bíróság mindenkit megnyugtató ítéletet fog hozni” – tette hozzá az agrárminiszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!