A Momentum egyetlen vidéki polgármestere nagyon haragszik a DK-ba páros lábbal beleszálló Donáth Annára

2023. november 29. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere egy rendezvényen arról beszélt, hogy borzasztó rosszul éli meg Donáth Anna DK-val szembeni frontnyitását, az ellenzéki riválisát kritizáló kijelentéseit „önsorsrontó”-nak tartja, és nem ért egyet azzal sem, hogy az EP-képviselő a Momentumot liberálisként definiálja, mert ha

a vidék embere meghallja azt a szót, hogy liberális, égnek áll a haja.

A Momentum egyetlen vidéki polgármestere a kalocsai „Nők a politikában” beszélgetéssorozaton vett részt, és a beszélgetés vége felé (a videón a 45. perctől) tért ki arra a Telexen is bemutatott stratégiára, mely alapján Donáth Anna páros lábbal szállt bele a Demokratikus Koalícióba, az ellenzék „eldékásodásá”-nak veszélyét emlegetve. Donáth azt is kijelentette, hogy soha többet nem fog közös listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel.

A DK-val szembeni kifogásairól, az ellenzéki belharcról, illetve az önkormányzati és EP-választásokról mi részletesen kifaggattuk Donáth Annát.

Nyirati élesen kritizálta a stratégiát, melyet szerinte a Momentum más meghatározó politikusai sem értenek. Azt állította, Fekete-Győr András exelnök azt mondta neki, „Anna hülyeségeket csinál”, Soproni Tamás VI. kerületi polgármester pedig „nem tért magához”.

Hogy a polgármester miért tartja rossz ötletnek azt, hogy a Momentum le akarja rendezni az ellenzék vezetéséért folytatott rivalizálást? Nyirati szerint egyfelől azért, mert ma „a Fidesz a főellenség”, mely „tönkretette az országot”:

„Az EP-választáson legyenek külön listák, miért ne lenne, az a normális, mindenki meg akarja mutatni hogy milyen, ilyen elgondolása van, olyan elgondolása van, azzal nincs baj. De helyben muszáj egy csapatot szembeállítanunk a Fidesszel.”

Nyirati, aki elmondása alapján „borzasztóan haragszik Annára”, azt is az „önsorsrontó kijelentések” közé sorolja, hogy nyíltan beszél arról, hogy a Momentum egy liberális párt.

„Oké. Tudjuk. De muszáj most ezt kimondani, amikor 8 éve mást sem hallunk Magyarországon, hogy a liberális egy szitokszó. Tehát az, hogy azok vagyunk, vagy nem, oké. A vidék embere meghallja azt a szót, hogy liberális, égnek áll a haja, mert ez folyik a kormánymédiából, hogy úristen, az a haza ellensége, a liberális.”

A momentumos feszültségek Nyirati elmondása alapján a szervezeti munkára is hatással vannak:

„Annának ez egy borzasztó rossz lépése volt, és én csak csodálkozom, hogy miért hagyják. Annyira rossz lépés, hogy most a Momentumban szerettek volna nálunk Baján egy kihelyezett frakcióülést tartani, és én konkrétan mondtam, hogy ne jöjjenek. Ne jöjjenek, azért, mert most nemkívánatosak Baján.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!