Donáth Anna: Egyedül a Momentum akadályozhatja meg, hogy a teljes ellenzék eldékásodjon

2023. november 12. – 20:01

Donáth Anna: Egyedül a Momentum akadályozhatja meg, hogy a teljes ellenzék eldékásodjon
Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a párt küldöttgyűlésén 2023. november 12-én – Fotó: Momentum

Másolás

Vágólapra másolva

Zsákutca volt a hatpárti összefogás a 2022-es parlamenti választás előtt, a kormányváltáshoz előbb az ellenzéki oldalon kell politikai kultúrát és generációt váltani – erről beszélt Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a párt vasárnapi küldöttgyűlésén.

Donáth – mint ahogy az elmúlt hetekben többször is – elmondta, hogy ma nincs hitele az ellenzéknek, és a kormányzati lejáratókampány mellett a Demokratikus Koalíció és annak elnöke, Gyurcsány Ferenc jelenti a kormányváltás gátját. „A DK-nak és elnökének (…) lett volna lehetősége az elmúlt bő évtizedben tisztára mosni a saját nevét és hitelét. De azt látjuk, hogy nemhogy a korábbi hibákért nem vállalják a felelősséget, de újra és újra elkövetik ugyanazokat. Hazugsággal kampányolnak, és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hitetik magukat. Ez a politikai szcéna a hazugság kultúrája. Ez az, amivel a Fidesz hatalmon tartja magát 13 éve. Ez az, ami ellen mi, momentumosok megalakultunk” – fogalmazott Donáth a párt közleménye szerint.

Szerinte a DK gúzsba kötötte az ellenzéket: aktív szerepet vállaltak a Jobbik feldarabolásában, elszívták a MSZP szavazóit, az LMP-t már saját KDNP-jükké tették. Budapesten pedig Karácsony Gergelyt is sarokba szorították.

„A helyzet tehát világos: aki egy DK által gúzsba kötött ellenzék helyett egy kormányváltásra alkalmas ellenzéket akar, az a Momentumra szavaz. Mi vállaljuk a felelősséget a tetteinkért”

– jelentette ki Donáth, és arról is beszélt: a Momentum maradt az utolsó mohikán, amely megakadályozhatja, hogy a teljes ellenzék „eldékásodjék”, és ezzel hosszú időre elveszítsék a kormányváltás esélyét. „Ez a mi küldetésünk” – mondta a Momentum EP-képviselője, és hozzátette: „nem az ellenzéki együttműködés szétverése, hanem annak megújítása a célunk. Nem mások ellenében, hanem másokért mondom azt, amit mondok.”

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén megszavazták a párt EP-listáját. Arról már korábban döntöttek, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin jelenlegi EP-képviselők lesznek az első két helyen. Őket követi a párt közleménye szerint:

  • Deli Tamás Győző, a párt országos küldöttje, a Momentum volt keszthelyi és Zala megyei elnöke,
  • Vajda Viktória gödi önkormányzati képviselő és
  • Berg Dániel, II. kerületi alpolgármester, az ALDE pártszövetség alelnöke.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke arról beszélt a küldöttgyűlés után, hogy önálló listával indulnak az EP-választáson. Szerinte a párt két EP-képviselője megmutatta, hogy az EP nem egy sóhivatal, nyugdíjasház vagy büntetőtelep, és kiderült, hogy az EP az egyik legfontosabb terep arra, hogy megakadályozzák Magyarország tönkretételét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!