Megérkeztek a látványtervek Mészáros gigabankjának három gigatornyához

2023. november 2. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az MBH Bank friss közleménye alapján lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek a bank új székházának látványtervei, egyúttal pedig az is kiderült, hogy a „nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket” soroló rendeletbe bekerült, három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet.

A közlemény szerint a projekt generáltervezője a Finta és Társai Építész Stúdió Kft., ugyanaz a cég, amely a Mol-toronynál is ezt a szerepet töltötte be, és az is kiderült, hogy a három készülő torony közül kettő a munkatársak befogadására épül, míg a harmadik elsődlegesen bérbeadásra lett tervezve. A keleti torony 90 méteres, a középső torony 78 méter, a nyugati torony pedig 65 méteres lehet majd. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az épületegyüttest a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút 23. szám alatt építik majd meg egy közel 13 ezer négyzetméteres telken.

Forrás: MBH Bank Forrás: MBH Bank
Forrás: MBH Bank
Forrás: MBH Bank

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a beruházáshoz semmilyen feltételt nem szabott a kormány: sem új csomópontot, sem infrastrukturális fejlesztést nem kell végrehajtani, buszmegálló sem épül majd, de még csak közútkezelői hozzájárulásra sincs szükségük. Még a kötelezően előírt parkolóhelyek számán is egyszerűsítettek: az előírt parkolóhelyszám minimum 70 százalékát kell csak kialakítani.

A közleményben most a bank azt írta, a helyszín kiválasztásánál lényeges szempont volt az elhelyezkedés, hogy a leendő épületegyüttes a város szinte minden pontjáról könnyen megközelíthető legyen gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó gigabank indulásáról, illetve a bankfúzió első napjairól ebben a cikkünkben írtunk bővebben, az október eleji, némileg elhúzódó informatikai átállásról pedig itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!