Kocsis Máté nyilvánosságra hozná a migrációval kapcsolatos titkosszolgálati jelentést

2023. október 30. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hivatalosan is kezdeményezte a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását. Facebook-oldalán azt írta, a Nemzetbiztonsági Bizottság hétfőn támogatta az indítványát, így azt a közvélemény is megismerheti hamarosan.

Kocsis szerint a „felelőtlen brüsszeli migrációs politika” növeli a terrorveszélyt Európában, aminek a jelei a Magyarország déli határánál is látszanak. „Mára rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások, melyek már a határvédők biztonságát is veszélyeztetik” – írta.

Egy nappal korábban a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, hogy magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. „Ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról. (…) Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról” – mondta Kocsis.

A déli határon tapasztalható, egyre súlyosabb helyzettel a Telex is foglalkozott: a szerb határ közelében élő helyiek kezdetben saját maguk szervezte csoportokban járőröztek a kerítésnél, de most, hogy a bevándorlók és az embercsempészek többen vannak, már nem érzik biztonságosnak a környéket. Egy másik riportunkban pedig bemutattuk a domaszéki tanyavilágot, ahol szinte mindenki találkozott már a határvadászok és a rendőrök elől menekülő hátizsákos idegenekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!