A Kúria is helybenhagyta a Ryanairre kiszabott 200 millió forintos bírságot

2023. október 13. – 19:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Kúria is helybenhagyta a Fővárosi Kormányhivatal döntését, miszerint fogyasztóvédelmi jogsértés miatt a Ryanairnek ki kell fizetnie 200 millió forint bírságot, írja a Portfolio.hu a Fővárosi Kormányhivatal pénteki közleménye alapján.

Mint írtuk, az ír diszkont légitársaság a 2020. február 18-i Budapest-Gran Canaria járatának késése során nem tett eleget a tájékoztatási kötelezettségének, ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg, amiért a hivatal 200 millió forintos bírságot szabott ki.

2022 júniusában egy másik ügyben is vizsgálatot indult a légitársasággal szemben, miután az utasokra hárította át a kormány által tavaly kivetett extraprofit-különadót. A fogyasztóvédelmi hatóság megállapította, hogy a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat, emiatt 300 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki. Az Igazságügyi Minisztérium április 5-én azt közölte, hogy a Fővárosi Törvényszék után a Fővárosi Ítélőtábla is elutasította a Ryanair azonnali jogvédelem iránti kérelmét, így a légitársaságnak meg kell fizetnie a kiszabott 300 millió forintot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!