Maroknyian mentek ki Palesztina mellett tüntetni a külügyhöz, igazoltatták őket

2023. október 13. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Kb. fél tucat embert igazoltatott a rendőrség péntek délután a Külügyminisztérium Bem téri épülete előtt. Itt tartották volna azt a gázai emberek melletti szimpátiatüntetést, amit Orbán Viktor reggel a Kossuth rádióban terrorizmus melletti tüntetésnek állított be, és kezdeményezte a betiltását.

Helyszíni tudósítónk szerint nagy rendőri készültség várta azokat, akik esetleg mégis kimerészkednek a tüntetésre, a minisztérium minden sarkánál rendőrök posztoltak.

Fotó: Simor Dániel / Telex
Fotó: Simor Dániel / Telex

Tudósítónk öt ember igazoltatását követte a helyszínen, négy magyar és egy nyugat-európai férfiét. Közülük csak a nyugat-európai és az egyik magyar érkezett a tüntetésre, hárman állításuk szerint csak nézelődtek. Az igazoltatottaknak ki kellett pakolniuk a táskáikat, és meg is motozták őket. A külföldi férfi azt mondta, Google-ön talált rá az eseményre, és azért jött ki, hogy „tiltakozzon a népirtás ellen”. Nem tudta, hogy betiltották a rendezvényt, meg is ijedt a rendőri intézkedéstől.

A magyar férfi tudott róla, hogy betiltották a tüntetést, de azért jött ki, mert borzasztónak tartja, hogy Gázában kétmillió ember be van zárva egy Budapest méretű területre, ahonnan nem tudnak kijönni, nincs ivóvíz, áram, és eleve azért, mert meghalt kétezer ember.

Felbosszantotta, hogy betiltották a rendezvényt, mert szerinte

„Viktor egyszemélyben tiltotta be”.

A férfi szerint a magyar miniszterelnök is „egy olyan fasiszta, mint Netanjahu”, és azt mondta, nem véletlen, hogy jóban vannak, mert ezeknek az embereknek mások élete nem számít.

A rendőrség tolmáccsal is készült, az igazoltatás után mindenkit elengedtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!