Szöllősi György az amerikai vízumkérelem elutasításáról: Senki nem látta jönni

2023. október 12. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között az elutasított amerikai vízumkérelméről is kérdezte az Index Szöllősi Györgyöt, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét, Orbán Viktor kedvenc sportújságíróját, aki szeptemberben nem kapott vízumot az USA-ba. Szöllősi utazásait a külügy fizette, bár nem diplomata.

„Kimondottan a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyományok nagyköveteként kaptam a meghívást. Én pedig az ilyenkor szokásos ügymenetet követve továbbítottam a meghívólevelet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, miniszter úr engedélyezte az utazást, és attól kezdve a kollégák intézték a vízumkérelem benyújtását. Hozzáteszem, az ilyen és ehhez hasonló vízumkérelmek sokaságát intézték a közelebbi és a távolabbi múltban, rutinszerű és automatikus folyamat volt ez idáig, amennyire én tudom, és senki sem látta jönni a kérelem elutasítását” – mondta a lapnak Szöllősi György.

Szeptember közepén derült ki, hogy Szöllősi György nem kapott vízumot az USA-ba, szerinte ezzel a hazáját és a sportújságíró-családot alázták meg. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben. A Nemzeti Sport főszerkesztője tavaly azt mondta Tusványoson, hogy „álszent és gyermeteg megközelítés, hogy ne politizáljon a sportújságíró”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!