A külügy fizette Szöllősi György utazásait

2023. október 2. – 07:30

Másolás

Vágólapra másolva

Közérdekű adatigénylést küldött a 444.hu a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM), hogy megtudják, pontosan mikor és milyen utakon vett részt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, ezekért mennyi pénzt kapott, és a költségeit ki állta.

Szöllősi György beszédet mond Pluhár István sportriporter emléktáblájának avatásán – Fotó: Soós Lajos / MTI
Szöllősi György beszédet mond Pluhár István sportriporter emléktáblájának avatásán – Fotó: Soós Lajos / MTI

A KKM azt válaszolta, hogy az utazások költségeit ők állták. Szöllősi „a Minisztériummal nem állt és jelenleg sem áll semmilyen foglalkoztatásra irányuló, így kormányzati szolgálati, politikai szolgálati, illetve biztosi jogviszonyban, munkaviszonyban vagy megbízási szerződéses jogviszonyban”.

„A Külszoltv. 13. § (6) bekezdés szerinti utazó nagyköveti megbízatást (valamely kiemelt fontosságú diplomáciai vagy nemzetközi feladat ellátására) Szöllősi úr nem kapott külgazdasági és külügyminiszter úrtól” – olvasható a 444 cikkében. Arra nem válaszoltak, hogy a főszerkesztő kapott-e juttatást. Szöllősi György utazásait 2017-ig visszamenőleg összegyűjtötték.

A Nemzeti Sport főszerkesztője tavaly azt mondta Tusványoson, hogy „álszent és gyermeteg megközelítés, hogy ne politizáljon a sportújságíró”. Nemrég azzal került fókuszba, hogy nem kapott diplomatavízumot az amerikai nagykövetségtől, így nem tudott elutazni egy chicagói magyar rendezvényre. Erről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!