Akkuhulladékot vitt Orbán felcsúti házához a Momentum

2023. október 2. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Ide is jöhet egy akkumulátorgyár, miniszterelnök úr?” – ez a kérdés állt azon a molinón, amit a Momentum országgyűlési képviselői feszítettek ki Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti házának kerítésére, derül ki Stummer János momentumos politikus Facebook-posztjából.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselői, Bedő Dávid és Lőcsei Lajos, valamint a párt politikusa, Stummer János akkuhulladékokat is vittek a miniszterelnök vidéki házához, a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas, de egyébként üres hordókra azt írták: „Fidesz – veszélyes hulladék-importőr”.

Az ellenzéki párt az akcióval tiltakozik a Magyarországra érkező akkumulátorgyárak és a módosított környezetvédelmi törvény ellen.

„Orbán Viktor kormánya hazánk legnagyobb veszélyes hulladék-importőre lett: mérgező üzemekkel szórja tele az országot. A Fidesz megmérgezi a jövőnket. A lakosság mindenhol csalódott és dühös, ahol a kormány veszélyes vegyi anyagokkal dolgozó üzemeket telepít. Jelképesen elhoztuk a miniszterelnök házához azt, amivel a valóságban milliónyi magyarnak kell hamarosan szembesülnie: házaink szomszédságában jelenik meg hamarosan a Fidesz felelősségéből terített mérgező hulladék” – írta bejegyzésében Stummer János.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, szeptember végén egy kormányrendelettel megváltoztak a cégekre vonatkozó környezetvédelmi szabályok, néhány kiválasztott cég így olyan pozícióba kerülhet, amelyben gyakorlatilag nem lehet rájuk szankciókat kivetni.

A hazai akkumulátorgyártással cikksorozatban foglalkoztunk a Telexen, anyagaink legfontosabb tanulságait ebben a cikkben foglaltuk össze. Ha ezután megjött a kedve, hogy nyugodtabb óráiban elolvassa a teljes sorozatot, itt találja a cikkeket:

itt találja a cikkeket:

  1. Miért olyan fontos iparág az akkumulátorgyártás, és miért kiemelt kérdés Orbánéknak, hogy ezt Magyarországra hozzák?
  2. Hogyan működik egy akkumulátor, mi kell a gyártáshoz, és muszáj-e, hogy mérgezzenek a gyárak?
  3. Hogy lehet, hogy a Samsung érdemi büntetés nélkül úszhatja meg a szabálysértéseket? Egyáltalán miért tűnik úgy, hogy erre az ágazatra nem vonatkoznak a törvények?
  4. Milyen egy akkumulátorgyár belülről, és mit csinál a társadalommal, ha megépülnek ezek a gyárak?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!