Szombathelyről Budapestre vonattal? Csak kalandvágyóknak!

2023. október 2. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen úton hat le- és felszállást kell elviselnie annak, aki Szombathelyről Budapestre vonatozna, derül ki a Népszava riportjából. Az utasok háborognak, valaki azt mondta, hogy ilyen káoszt még sosem tapasztalt.

A Szombathely–Csorna–Budapest vonalat egyszerre két pályafelújítás is érinti. Az első szakaszon, Szombathelytől Csornáig azért kell buszra ülniük az utasoknak, mert szeptember 29-től felújításba kezdett itt a vonalért felelős Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. Csornán aztán buszról vonatra váltanak az utasok, ám csak Tatabányáig roboghatnak vasúton. Ott ugyanis újra buszra kell ülniük a Biatorbágy és Szárliget között zajló felújítás miatt.

A GYSEV szerint nem tehettek másként, mert „a szombathelyi állomás páros állomásfejének állapota és a 2023-2024-es menetrend betartása feltétlenül szükségessé teszi az átépítést”. A MÁV nem tagadta, hogy a GYSEV időben készült a felújításra, ám a társaság szerint a biatorbágyi munkát nem halaszthatták el.

Az 1-es fővonal felújítását Lázár János építési és közlekedési miniszter rendelte el, miután egyes szakaszokon olyan pocsék állapotba kerültek a sínek, hogy korlátozni kellett a vonatok sebességét.

A MÁV jelezte, hogy a felújításra nincs forrásuk, mire érkezett a válasz Lázártól, hogy a MÁV vezetői azt csinálják, amire utasította őket. Nem sokkal később felmentette a vasúttársaság gazdasági vezérigazgató-helyettesét, és megindult a munka. Igaz, nem zökkenőmentesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!