Felmondott az egyik tanár, akinek 21 forinttal nőtt a fizetése

2023. szeptember 29. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán beadta a felmondását az egyik olyan pedagógus, akinek júliustól bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése, jövőre pedig várhatóan bruttó 450 ezer forintot keresne, értesült a Hvg.hu.

Álnéven, Zsófiaként nyilatkozott a lapnak. Azt mondta, hogy „a várható 450 ezres” fizetést is megalázónak érzi, főleg úgy, hogy egy gyakornok alig keres nála kevesebbet. Idén még nagyobb a különbség köztük, mert neki 24 órát, egy gyakornoknak 20 órát kell dolgoznia csaknem ugyanakkora összegért.

Arról, hogy hogyan jutottunk el négy hónap alatt a státusztörvény elfogadásáig, ebben a cikkünkben írtunk, azzal pedig, hogy mi a lényege a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénynek, azaz a státusztörvénynek, és miért tüntettek ellene, itt foglalkoztunk.

Péntekig, szeptember 29-ig van lehetőségük jelezni a pedagógusoknak, ha nem akarják aláírni az új jogállásukról szóló szerződést. A pedagógusok szeptember 15. óta nyilatkozhattak arról, ha nem fogadják el a közalkalmazotti jogviszonyukat megszüntető, januártól hatályba lépő új szerződésüket. Aki jelezte a felmondását (a jogszabály szövegezése szerint lemondását), annak november végén szűnik meg a jogviszonya, nekik október végéig kell még dolgozniuk.

A kormány szerint körülbelül hétszázan, a PSZ szerint ezren távozhattak a közoktatásból szeptemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!