Van olyan pedagógus, akinek bruttó 21 forinttal fog emelkedni a fizetése

2023. szeptember 18. – 08:57

Másolás

Vágólapra másolva

Van olyan pedagógus, akinek bruttó 21 forinttal fog emelkedni a fizetése a státusztörvény miatt hatályba lépő új szerződésével – írja a Népszava a Ne dolgozz ingyen.hu-ra feltöltött kinevezésmódosítás alapján. Így például egy Váci Tankerületi Központnál dolgozó pedagógus 409 979 forint helyett 410 000 forintot fog keresni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) oldalán azt írja:

„Egészen elképesztő kinevezésmódosításokat kapunk, miközben dübörög a kormánypropaganda a millióhoz közelítő bérekről meg arról, hogy Maruzsa Zoltán szerint indulhat a béralku. A legalacsonyabb gyakornoki 400 ezer forint utáni kategóriában, a Pedagógus I.-ben lévő tanár 410-460 ezer forint körüli összegekről kap »ajánlatot« és annyi.”

A szakszervezet szerint a törvényben nincs érzékelhető, garantált béremelés, és semmiféle előmeneteli rendszer, életpálya sincs, viszont az új jogállás kiszolgáltatottságot és hatalmas munkaterhelést fog okozni az oktatásban dolgozóknak.

Arról, hogy hogyan jutottunk el négy hónap alatt a státusztörvény elfogadásáig, ebben a cikkünkben írtunk, azzal pedig, hogy mi a lényege a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénynek, azaz a státusztörvénynek, és miért tüntettek ellene, itt foglalkoztunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!