Esztergomi robbantás: egy TEK-est már hazaengedtek a kórházból, egy rendőrt még intenzív osztályon ápolnak

2023. szeptember 23. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Hazaengedték a kórházból az esztergomi robbantásban megsérült egyik TEK-est, így már csak három terrorelhárítót ápolnak a Honvédkórházban. Egy rendőr még az esztergomi kórház intenzív osztályán van – derült ki az RTL Híradóból.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 20-án este egy zavart elméjű, fenyegetőző férfihoz vonultak ki a rendőrök és TEK-esek az esztergomi Tallér utcába. A TEK túsztárgyalója is próbálta meggyőzni a férfit, hogy adja fel magát, de nem járt sikerrel. Amikor behatoltak a házba, a férfi egy flexszel indult a gázpalack felé, ami miatt bekövetkezhetett a robbanás. A robbanásban az elkövető és a kétgyerekes édesapa Kónya Gábor Lajos, a TEK egyik munkatársa is meghalt, valamint több rendőr és tűzoltó is megsérült.

A szerdán történtekről itt olvashat bővebben, helyszínen készült beszámolónk pedig itt elérhető.

Három tűzoltó már pénteken elhagyhatta a kórházat. A helyszínelés jelenleg is tart, az RTL információi szerint az elkövető holttestét már kiszedték a romok alól.

Az RTL stábja a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kömörőn is járt, ahol 2016-ig élt és dolgozott a robbantó. A szabolcsi faluban vendégháza és konditerme volt, de a helyiek szerint, kevesen jártak csak oda, ezért nem ment az üzlet. A férfi nemrég az interneten is meghirdette a községháza melletti ingatlanát, a hirdetésben azt írta, a vendégház „túlélőház”, arra az esetre, amikor már „nem lesz élelmiszer és ivóvíz a nagyvárosokban” és „utcai bandák fogják uralni a város bizonyos részeit”.

A falu volt polgármestere az RTL Híradónak azt mondta, a férfit indulatos, magának való embernek ismerték, aki néhány éve az egyházat is beperelte, mert a házával szemközt található templom tornyáról az ő ingatlanára is átrepültek és odapiszkítottak a galambok. A helyiek szerint a férfi ugyan elkezdte a rendészeti főiskolát, de nem fejezte be a tanulmányait, később Budapesten is dolgozott metróvezetőként, mielőtt Esztergomban telepedett le.

Az RTL információi szerint a robbantásban meghalt rendőr is szabolcsi volt, szülei Nyíregyháza mellett élnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!