Rendőrségi akció közben robbantottak Esztergomban, egy rendőr és az elkövető is meghalt

2023. szeptember 20. – 20:17

frissítve

Rendőrségi akció közben robbantottak Esztergomban, egy rendőr és az elkövető is meghalt
Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva
  • Robbanás történt egy rendőrségi akció közben egy Esztergom melletti tanyás területen.
  • Egy rendőr és az elkövető meghalt. Ezen kívül 6-7 rendőr és tűzoltó sebesült meg.
  • A rendőrök egy zavart elméjű, fenyegetőző férfihoz vonultak ki egy házhoz, akit a TEK túsztárgyalója is megpróbált meggyőzni.
  • A rendőrségi helyszínelés jelenleg is tart. A TEK lezárta a robbantás helyszínéhez vezető utakat.
  • Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított vizsgálatot.

Az M1 Híradó információi szerint robbanás történt Esztergomban egy családi háznál, ahová korábban fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság. A robbanás miatt egy rendőr meghalt, és lapinformációk 6-7 sebesült rendőrről számolnak be.

A Telex írta meg először, hogy az elkövető is meghalt, ezt később több forrásból más portálok, köztük az M1 is megerősítette. Több tekes súlyosan megsérült, többen könnyen. Tűzoltók is vannak a sérültek között.

Lezárták a helyszínt

A tanyára vezető útnál rendőrök állnak, akik a Telex helyszínre érkező tudósítóit az újságíró-igazolványuk felmutatása után tovább engedték. Az Esztergom melletti bokros területen nincs közvilágítás, teljes a sötétség. Tudósítóink a telefonjukkal világítanak. A környéken nagyon sok rendőrautó áll, a rendőrök is zseblámpákkal világítanak.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A területen rendőrségi műanyag szalaggal kordont létesítettek, éppen kiterjesztik az átvizsgálandó területet. Kollégáink láttak elmenni két kezeslábasba öltözött helyszínelőt a sötétben. Egy rendőr riporterünknek azt mondta: ő nem nyilatkozhat, de majd jön valaki, aki tájékoztatja a sajtót és közleményt is ki fognak adni.

Már korábban is fenyegetőzött

A Magyar Nemzet nem hivatalos információi szerint a „zavart elméjű férfihoz” a nap folyamán egyszer már kivonultak a rendőrök, mert korábban is fenyegetőzött. Később a protokollnak megfelelően a TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel, és a férfi felrobbantott egy vagy több gázpalackot.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A robbanásban 6 vagy 7 rendőr sérült meg, a hvg.hu információi szerint egyeseket az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba vittek, mások a budapesti Honvédkórházba kerültek. A Magyar Nemzet ellenben úgy tudja, hogy a rendőröket a tatabányai megyei kórházba vitték, ahol

egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Az M1 Híradó tudósítója összesen négy mentőautót látott távozni a területről, de újabb mentőautók már nem érkeznek, sérülteket kilenc órára már valószínűleg elszállították.

Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt, az ügy részleteiről a nyilvánosságot késő este fogják tájékoztatni.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A rendőrségi akció jelenleg is tart, a TEK teljesen lezárta a robbantás helyszínéhez vezető utakat, a szomszédos házakat is kiürítették. A helyszínre megérkezett az Esztergom belvárosában tartott kétnapos kihelyezett frakcióülésen részt vevő Pintér Sándor belügyminiszter is. Orbán Viktor a Facebookon részvétét fejezte ki a a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának, a sebesülteknek pedig jobbulást kívánt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!