Kordonok mögött, mélygarázsba hajtva gyülekeznek a luxusszállodában tartott frakcióülésre a Fidesz–KDNP képviselői

2023. szeptember 20. – 15:52

Kordonok mögött, mélygarázsba hajtva gyülekeznek a luxusszállodában tartott frakcióülésre a Fidesz–KDNP képviselői
Kordon az esztergomi szálloda előtt – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kordonokkal kerítették el Hernádi Zsolt Mol-vezér közpénzmilliárdokkal megtolt luxusszállodáját, a Grand Hotel Esztergomot szerda délután. Itt tartják a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a kétnapos kihelyezett frakcióülésüket. Két év után tér vissza a Fidesz Esztergomba. A szállodával szemben egy fürdő van, annak a parkolóját teljesen kiürítették, csak néhány rendőrautó parkolt benne.

Délután három óra körül érkeztek meg az első képviselők, miniszterek, kormányközeli elemzők, médiaszereplők a négycsillagos szállodába, ahol este, zárt körben tart eligazítást Orbán Viktor. A képviselők autóval érkeznek a helyszínre, és miután a bejáratnál szobrozó valtonosok ellenőrizték őket, egyenesen a szálloda mélygarázsába mennek. Azért néhány arcot így is fel lehet ismerni az ablakok mögött: Juhász Hajnalka, Dunai Mónika, Tessely Zoltán és Nacsa Lőrinc az első között érkeztek meg.

Egyszemélyes tiltakozás a helyszínen – Fotó: Huszti István / Telex
Egyszemélyes tiltakozás a helyszínen – Fotó: Huszti István / Telex

„De cunci, hogy jön Orbán! Béremelést akarunk!” – mondta csodálkozva két elhaladó nő, miután megtudták, mi zajlik itt. Néhány ellentüntető is várja a politikusokat, ugyanazok, akik Kötcsén is ott voltak. Ők a végrehajtások ellen tüntetnek, molinókat szúrtak a fűbe a járda mentén.

Csütörtökön több miniszter és kormányzati szereplő is előadást tart a képviselőknek, majd Kocsis Máté és Simicskó István, a Fidesz, illetve a KDNP frakcióvezetője tart sajtótájékoztatót, ahol az Országgyűlés jövő hétfőn kezdődő ülésszakáról is beszélnek. Az őszi politikai nagyüzemet hagyományosan a kötcsei piknikkel indítja be a Fidesz, majd pár nappal a parlament őszi ülésszaka előtt még elvonulnak a képviselők tanácskozni.

A Fidesz–KDNP hagyományosan évente kétszer, az Országgyűlés tavaszi és őszi ülésszaka előtt tart kihelyezett frakcióülést. Legutóbb 2021 szeptemberében volt Esztergomban a Fidesz frakcióülése. Akkor több mint 31 millió forintot fizetett a frakció két, Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltségébe tartozó cégnek, a Solva Property Kft.-nek és a Solva Hotel Kft.-nek.

 Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A négycsillagos szállodát nem sokkal korábban, 2021 nyarán adták át. Az üzemeltető Solva Property Kft. összesen 3,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a beruházásra a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-pályázatán keresztül. A szállodát a Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. építette. Esztergomhoz Hernádinak egyébként személyes kötődése is van, itt nőtt fel, unokaöccse, Hernádi Ádám pedig a város fideszes polgármestere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!