Hernádi Zsolt gyerekei is résztulajdonosok lettek a részben közpénzből épült esztergomi szállodában

2022. december 13. – 17:12

Másolás

Vágólapra másolva

Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató gyerekei is résztulajdonosok lettek a tavaly nyáron megnyitott Grand Hotel Esztergom luxusszállodában. A szállodabizniszbe a Szivek családot is bevonták – írja a 444.

A Grand Hotel Esztergom jelentős részben közpénzből épült, a beruházás 9,2 milliárd forintba került, ehhez 3,2 milliárd forint támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) biztosított. A szálloda eddig csak Hernádi Zsolthoz volt köthető egy megántőke-alapon keresztül, októberben azonban bővült a szállodát tulajdonló Solva Property Kft. tulajdonosi köre. Az eddigi kizárólagos tulajdonos Solva Magántőkealap mellett három másik cég is megjelent a tulajdonosok között:

  • a Gran Hills Kft.,
  • a Gran Valley Kft.
  • és a Gran V4 Zrt.

Az ingatlanüzemeltetéssel foglalkozó Gran Valley Kft.-t Hernádi Zsolt fia, Hernádi Zsombor alapította 2022-ben. A szintén ingatlanokkal foglalkozó Gran Hills Kft.-t Hernádi Zsolt másik fia, ifjabb Hernádi Zsolt alapította néhány hónappal ezelőtt. Hernádi Zsolt lánya, Hernádi Zita szintén tulajdonos a Gran Hills Kft.-ben.

A Grand Hotel Esztergom a sajtóbemutató napján, 2021. szeptember 20-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI
A Grand Hotel Esztergom a sajtóbemutató napján, 2021. szeptember 20-án – Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Gran V4 Zrt. nem a Hernádi családhoz tartozik, hanem Szivek Ferenchez. Ő korábban a Nones Holding Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője volt, amely cégnek Szivek Norbert a tulajdonosa. Szivek Norbert 2015 és 2018 között a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t vezette, és ekkoriban Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével üzletelt, többek között a belvárosi Mahart-székház helyén állami óriáshitelből megvalósítandó luxusszálloda-projektben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!