Több mint 31 millió forintba került a Fidesz szeptemberi esztergomi frakcióülése

2021. november 10. – 06:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igen jól járt Hernádi Zsolt Mol-vezér a Fidesz legutóbbi kihelyezett frakcióülésével. A parlament oldalára feltöltött szerződés szerint a kormánypárt 25,33 millió forintot fizetett a Solva Property Kft.-nek, és további 6,06 milliót a Solva Hotel Kft.-nek. Az Mfor.hu cikke szerint mindkét cég Hernádi érdekeltségébe tartozik, és összesen 31,4 millió forintba került a kiruccanás a Fidesznek.

A frakciószövetség ülésén a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra. A kormányközeli Magyar Nemzet forrásai szerint a Fidesz elnöke már szeptemberben kampányüzemmódban volt, és ugyanezt várta el mindenkitől. A miniszterelnök arról beszélt a képviselőknek, hogy az ellenfél 2022-ben is ugyanaz lesz, akit 2010-ben egyszer már sikerült legyőzni. Szerinte nem egy új baloldal készül kormányzásra, hanem a Gyurcsány-korszak akar visszatérni.

Simicskó István (KDNP) és Kocsis Máté (Fidesz) sajtótájékoztatót tart a frakcióülés után 2021. szeptember 16-án – Fotó: Bődey János / Telex
Simicskó István (KDNP) és Kocsis Máté (Fidesz) sajtótájékoztatót tart a frakcióülés után 2021. szeptember 16-án – Fotó: Bődey János / Telex

Az ülés utáni sajtótájékoztatón Kocsis Máté azt mondta, leginkább a gyermekvédelmi törvényről (melegellenessé eltérített pedofiltörvény) és az ehhez kapcsolódó brüsszeli vitáról beszéltek az ülésen. Szóba került továbbá a határvédelem és a migráció is, valamint a gazdasági helyzet is az ülés központi témája volt.

Az Mfor.hu összesítése szerint a Fidesz 2011 óta már összesen több mint 236,5 millió forintot költött kihelyezett frakcióülésekre. Az esztergomi volt a második legdrágább a sorban, a júniusi debreceni ülés több mint 56 millió forintba került a szerződések alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!