Közös polgármesterjelöltet állít négy ellenzéki párt Debrecenben az akkumulátorgyár ellen

2023. szeptember 22. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum, az MSZP, az LMP és a Nép Pártján bejelentette, hogy Mándi László lesz a közös jelöltük a 2024-es önkormányzati választásokon az „akkumulátorgyárak ellen küzdő debreceniek közös polgármesterjelöltjeként”.

Mándi a jelöltségéről szóló videóban arról beszél, hogy fel kell lépni a debreceni akkumulátorgyár és a környezetszennyezés ellen. Mándi a Momentum színeiben négy éve dolgozik önkormányzati képviselőként Debrecenben.

„Debrecen polgármestere hazudik az itt élőknek, elhallgattatja a kritikus hangokat, és áterőszakolja az állampárt akaratát a lakosoknak” – mondta Gelencsér Ferenc, aki bejelentette Mándi jelöltállítását. Mándi a jelölését szóló videóban elmondta, hogy harcolni fognak az akkumulátorgyár ellen. Emellett növelni tervezik az önkormányzati bérlakások számát, átvizsgálnák az úgynevezett Zöld Város Programot is Debrecenben, amelynek keretében Mándi szerint csökkent a zöldterületek, de nőtt a térkövesített részek száma.

Mint arról írtunk, váratlanul érhette a kormányt, hogy Debrecenben, az ország egyik legfideszesebb városában a lakosság heves tiltakozásba kezdett a közelben épülő gigantikus kínai akkumulátorgyár ellen. A környezetvédelmi aggályokon túl azzal is problémájuk van a helyieknek, hogy a megkérdezésük nélkül döntöttek a beruházásról. Papp László, Debrecen fideszes polgármestere erre annyit mondott, hogy a CATL-gyár ügye „egy nagy politikai cirkusz részévé vált”, de azt ígérte, hogy leülnek tárgyalni azokkal, akik aggódnak a beruházás miatt.

2024. június 9-én lesz az európai parlamenti választás, amit az Alaptörvény tavalyi módosítása nyomán most egy napon tartanak az önkormányzati választással. Azt itt mutattuk be nyáron, hogy az ellenzék az együttműködés formáját keresi egy évvel a választás előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!