Ungár Péter: Orbán Viktor nem fizetett a horvátországi nyaralónk használatáért

2023. szeptember 18. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Orbán Viktor nem fizetett a horvátországi nyaralónk használatáért” – mondta Ungár Péter, az LMP társelnöke és európai parlamenti listavezetője a Gulyáságyú Média podcastjában. Ez az a lap, amelyik megszerzett egy felvételt a miniszterelnök nyaralásáról. A videó készítője azt írta, hogy augusztus 11-én Orbán Viktor egyszer csak lesétált a partra a horvátországi tengerparti villa bejáratán keresztül, úszott körülbelül tíz percet, majd kijött a vízből, egy lépcsőn felsétált a rezidencia bejáratához, ahol egy számkombináció segítségével kinyitotta a kaput, és visszament a villába.

A közismerten vagyonos ellenzéki politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor vagyonosabb a családjánál. „Édesanyám (Schmidt Mária) örült volna, ha ez az ügy véget vet az ellenzéki karrieremnek” – mondta Ungár. Hadházy Ákos munkájáról úgy vélekedett, hogy „monomániájában sokszor van következetesség”. Orbán Viktort és rendszerét Gyurcsány Ferenchez képest pozitívabban ítéli meg.

Az LMP társelnöke egy hete a Partizán vendége volt, abban a műsorban még nem válaszolt arra a kérdésre, hogy Orbán fizetett-e az üdülésért.

Azt nem volt hajlandó kimondani Ungár a műsorvezető, Gulyás Márton többször feltett kérdésére sem, hogy korrupciónak tartja-e a miniszterelnök abbáziai nyaralását. Amennyiben Orbán ingyen üdült Ungár Anna villájában, olyantól fogadhatott el ajándékot, akinek a családi cége jó pár állami megrendelést kapott az elmúlt években – többek közt az Agrárminisztérium is a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-től (a BIF főrészvényese a Pió-21 Kft., amelynek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna) bérli az épületét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!