Az LMP-társelnök Ungár Péter testvérének horvátországi villájában nyaralt Orbán

2023. szeptember 8. – 08:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Gulyáságyú Média megszerzett egy felvételt, amin a miniszterelnök épp kijön a tengerből, és felmegy egy lépcsőn. A videó készítője szerint a felvétel 2023. augusztus 11-én dél körül készült Abbáziában, Horvátországban. A videó készítője a lapnak azt írta, hogy augusztus 11-én a miniszterelnök egyszer csak lesétált a partra a horvátországi tengerparti villa bejáratán keresztül, úszott körülbelül tíz percet, majd kijött a vízből, egy lépcsőn felsétált a rezidencia bejáratához, ahol egy számkombináció segítségével kinyitotta a kaput, és visszament a villába. A lap szerint az ingatlan Ungár Péter LMP-társelnök testvéréé, Ungár Annáé.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdésére nem cáfolta, hogy Orbán Viktor az LMP-társelnök Ungár Péter testvérének horvátországi villájában nyaralt.

„A miniszterelnök munkájával, hivatalos tevékenységével kapcsolatos eseményekről minden esetben tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Orbán Viktor magánprogramjairól ahogyan eddig, ezután sem tudok Önöknek információkkal szolgálni” – írta megkeresésünkre Havasi Bertalan.

Ungár Péter, az LMP társelnöke viszont megerősítette a Gulyáságyú Médiának, hogy a horvátországi ingatlan a nővére tulajdonában van, de hozzátette, hogy neki nincs beleszólása abba, hogy kik nyaralhatnak ott.

„A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám [Schmidt Mária] budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul”

– írta Ungár. Az LMP társelnökének testvére, Ungár Anna egyébként jogász, lakberendező és belsőépítész, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. igazgatótanácsi elnöke és résztulajdonosa, a Pió-21 Kft. társtulajdonosa, a Terror Háza Múzeum igazgatójának, Schmidt Máriának a lánya. Ungár Anna rajta van a Forbes legbefolyásosabb magyar nők és a legnagyobb magyar családi cégek listáján is, cégének értékét 99,9 milliárd forintra becsülték.

Orbán Viktor Facebook-oldalán augusztus első két hetében feltűnően kevés poszt szerepelt, majd a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete és az augusztus 20-i ünnepség előtti pénteken szólalt meg újra a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Akkor a GDP-növekedéssel összefüggésben arról beszélt, hogy ez a negyedév már jobb, mint az előző volt, a kormány dolgozik,

ilyen helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 6-i kormányinfón azt mondta, hogy Orbán Viktor egyértelműen augusztusban megy szabadságra. A miniszter először azt mondta, a nyaralásáról a miniszterelnök „majd maga tájékoztatja” a nyilvánosságot, de aztán Gulyás az „augusztus?” visszakérdezésre megenyhülve elárulta, hogy bizony nyár végén nyaral Orbán.

Később a miniszterelnök Kossuth rádióban tett kijelentésére reagálva Gulyás az augusztus 24-i kormányinfón azt mondta, hogy a kormány tagjai néhány kivételtől eltekintve egyelőre nem nagyon mentek szabadságra, de amúgy szerinte az a helyes, ha az emberek elmennek nyaralni.

A cikkben korábban pontatlan szám szerepelt a BIF Nyrt. értékéről, ezt később korrigáltuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!