Gulyás Gergely: Magyarország szabad akaratát súlyosan sértette az 56-osokat lefasisztázó orosz tankönyv

2023. szeptember 13. – 17:20

Másolás

Vágólapra másolva

A külügyminiszter áll rendelkezésre – mondta Gulyás arról, hogy Ukrajna kész tárgyalni arról a szabályozásról, amely meghatározza a magyar nyelv középiskolai használatának lehetőségeit. Erről szó volt Novák Katalin és Zelenszkij tárgyalásán is Kijevben. Szavak szintjén jobban állunk, mint korábban Gulyás szerint, de azt tartaná megnyugtatónak a kormány, ha az ukrán kormány egyezségre jutna a magyar kormánnyal, és a jogszabály életbe lépne.

Üdvözöljük az orosz elnök szavait – mondta Gulyás arról, hogy Putyin szerint hibázott a Szovjetunió 1956-ban, amikor tankokkal bevonult Budapestre. Jó lenne, ha Putyin szavai jelennének meg az orosz tankönyvben is a miniszter szerint. Magyarország szabad akaratát, és szabad szuverenitását súlyosan sértette, hogy az orosz tankönyv tervezetében az 56-osokat fasisztának nevezték.

Gulyás az ellenzék tiltakozását hiteltelennek tartja. Szerinte nem lehet egyszerre Horn Gyuláról közteret elnevezni, és azt kritizálni, hogy mi szerepel az orosz tankönyben. Horn ugyanis ugyanazt gondolta, hogy 1956 nem forradalom volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!