Előtte-utána képeken, ahogy a NER letarolta a Svábhegyet Tiborcz István új elitklubja körül

2023. szeptember 8. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke osztott meg két képet Tiborcz István most megnyílt svábhegyi privát klubjának környékéről. A képpáron jól látszik, hogyan tarolták le a fákat pár év alatt a korábban erdős területen, hogy a helyükre 16 luxusingatlant húzzanak fel.

Így nézett ki a Svábhegy a beruházások előtt:

Forrás: Kovács Gergely Facebook oldala
Forrás: Kovács Gergely Facebook oldala

És így néz ki most:

Forrás: Kovács Gergely Facebook oldala
Forrás: Kovács Gergely Facebook oldala

A Botaniq Budai Klub (a kép jobb felső sarkában) a 2003-ban bezárt Fonográf Klub helyén nyílt meg a napokban. Az ingatlant és a körülötte elterülő, eredetileg erdős telket a Piarista Rend kapta meg egyházi kárpótlásul még a rendszerváltás után – írja Kovács Gergely. A képek alapján a piaristák az egész telek felaprózása és jelentős részben értékesítése mellett döntöttek.

A terület, amely közvetlenül a néhai Fonográf klub alatt látható, Szíjj László NER-közeli vállalkozó tulajdona. Balra lent az a kis csücsök a szintén NER-közeli Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik.

A képen látható a „Költő Kert” fantázianevű villapark is, amelyről itt tud képeket nézegetni.

„A XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő van, de nem így tett. Meghagyta beépíthető lakóövezetnek, aminek látható a következménye” – írja az MKKP elnöke.

A BDPST Group új exkluzív elitklubja egyébként „az angolszász privát klubok hagyományait és a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét szeretné megidézni”. Az XII. kerületi Költő utcai, több épületből álló komplexum stílusával és méreteivel egyelőre látványosan kilóg a környék házai közül. Nem is szeretik, ha fotózzák, fotós kollégánknak a helyszínen őrködő biztonsági emberek nem igazán örültek, próbáltak a kamera útjába állni. A Botaniq helyén korábban egy kisebb épület állt, ebben működött a Fonográf Klub, majd később a Svábhegyi Kisvendéglő, ami nemrég bezárt, a régi épületet pedig lebontották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!