Megnyitott Tiborcz István cégének privát klubja, amit csak tagok látogathatnak

2023. szeptember 5. – 08:29

Másolás

Vágólapra másolva

Az angolszász privát klubok hagyományait és a századforduló Magyarországának előkelő klubéletét szeretné megidézni Tiborcz István cégének új beruházása, a Botaniq Budai Klub. A BDPST Group épülete Svábhegyen, a korábbi Fonográf Klub helyén nyílt meg a napokban.

„A svábhegyi környezet hangulatát tükröző, modern elvárásoknak megfelelően felépített szabadidős és rekreációs központ a klasszikus polgári értékrendet és mentalitást testesíti meg”

– idézi a cég közleményét a Turizmus.com.

A központ szolgáltatásait a brit „private members clubokhoz” hasonlóan csak tagságival lehet majd látogatni. Étterem, különböző wellness- és fitneszszolgáltatások, teniszpályák és gyermekeknek fenntartott Kids’ Club is van az épületben, de „a tagok közötti tárgyalások lebonyolítására is alkalmas lesz az ingatlan”.

A Botaniq Budai Klub „nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a vendéglátás és a társasági élet egy kimagasló sztenderdjét honosítsa meg Magyarországon, évszázados angolszáz minta alapján” – idézi a közlemény Peter Knollt, a BDPST Group klaszterigazgatóját.

Májusban Knoll arról beszélt egy interjúban, hogy a klub megnyitása után „korlátozott kapacitásai, illetve a koncepció exkluzivitása miatt” első körben maximum 75-100 fős tagsággal számolnak, ami a külföldi példákkal összehasonlítva kis létszámú klubnak számít.

„A tagok belépési díjat és éves tagdíjat fognak fizetni, ugyanakkor csak azokat vesszük fel, akiknek a jelentkezését a titkos felvételi bizottság szavazáson elfogadja”.

Mint a Turizmus.com írja, a tagsággal látogatható exkluzív klubok Magyarországon is virágoztak a 19. században, illetve a 20. század elején, a második világháborút követően azonban teljesen eltűntek. Az első ilyen klubot maga gróf Széchenyi István alapította Pesti Casino néven, angolszász mintára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!