A homokos szél zavarja a legjobban dubaji luxusnyaralójában Nyerges Zsolt egykori oligarchát

2022. május 05. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Amikor vettem, még nem tudtam, hogy ide állandóan homokos szél fúj” – mondta az Átlátszónak Nyerges Zsolt egykori oligarcha, Simicska Lajos egykori jobbkeze arról a luxusnyaralóról, amit kb tíz évvel ezelőtt vásárolt a Palm Jumeirah nevű, pálmafa formájú mesterséges szigeten Dubajban.

Nyergesnek egy most kiszivárgott nemzetközi adatbázis szerint egy 268 négyzetméteres apartmanja van az emírségben — ebből 120 négyzetmétert a szeles terasz tesz ki. Nyerges az Átlátszónak azt mondta, a két hálószobás apartmant áron felül vette 2014 előtt, de nem elégedett vele.

Nagyon régen nem használtam, mert nem lehet használni. Fel kell újítani. Néha leszakad a víz a plafonról, mert itt a nagyon okos emberek a plafonba tették a melegvizet és már háromszor leszakadt a plafonról a melegvíztartály. Nem tudok róla, hogy ilyen bárhol máshol előfordul a világon

— mondta Nyerges, aki szerint mai árfolyamon 5-600 millió forintot érhet.

A lista szerint összesen 170 magyarnak van dubaji ingatlana, köztük például Meszlényi Tamásnak is, aki 104 millió forintos adóhiányt hátrahagyva távozott évekkel ezelőtt Magyarországról, írja a lap.

Nem kérdés, hogy Nyergesnek miből van pénze a több százmillió forintos értékű nyaralóra, az üzletember vagyonát a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány 35 milliárdosra teszi, ezzel Nyerges a 43. helyezett a listán.

Simicska Lajos és Nyerges Zsolt a 2010-es évek elején, még Orbán Viktor szoros szövetségeseiként a Fidesz gazdasági háttérországát irányították, erről korábban a Direkt36 közölt részletes tényfeltáró cikket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom