Gigalakópark és mélygarázs épül a balatonszemesi Hattyú kemping területén

2023. szeptember 4. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Gőzerővel dolgoznak a munkagépek Balatonszemes központjában, a volt Hattyú kemping területén. Egy 153 lakásos, medencés luxuslakópark épül itt, 149 férőhelyes mélygarázzsal. Az Átlátszó munkatársai videóriportban mutatták meg a gigaberuházást.

A projekt látványterve – Forrás: Átlátszó / Biggeorge.hu
A projekt látványterve – Forrás: Átlátszó / Biggeorge.hu

Az ingatlan előtti parti részt most még szabadon meg lehet közelíteni, azonban ez nem lesz így sokáig, mert egy részén a lakópark privát strandja lesz „jelképesen” lekerítve.

A Balaton-parti kempingtől az állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) részben a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva vált meg. Egymilliárd forintot fizetett érte a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap. A Biggeorge Nagygyörgy Tibor ingatlanmágnás nevét takarja, az üzletember a Biggeorge Alapkezelő Zrt.-nek a tulajdonosa.

Nagygyörgy Tibor az Átlátszónak elmondta, hogy a projektet már egy másik alapjuk (nem a négyes, hanem a 38-as) valósítja meg, amelynek képviseletében szintén a fent említett Biggeorge Alapkezelő Zrt. jár el.

A honlapjukon egy négyszobás, 90 négyzetméteres lakás mellett bruttó 232 millió forintos árat tüntettek fel. Az egyszobás, 32 négyzetméteres lakások 59 milliótól kezdődnek. A legdrágábbak mellett nincs ár.

A területen ötven fát vágtak ki, de azt mondják, minden szabályosan történt. Több mint harminc fát és 330 cserjét ültetnek helyettük.

Balatonszemes utolsó kempingjéért két éve hiába címeztek 5300 aláírással ellátott petíciót az önkormányzatnak. Nagygyörgy Tibor akkor azt ígérte, hogy olyan ingatlan épül majd, amire a helyiek is büszkék lesznek.

Balatonszemesen két éve az Orosz tábor néven ismert, majdnem 8 ezer négyzetméteres terület megvédéséért is petíciót indítottak. 2021 októberében a kormányhivatal egy balatonvilágosi terület beépítését vizsgálta, pár héttel később pedig Zamárdiban indítottak petíciót egy gigalakópark megépítése ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!