Gigalakóparkot akarnak Zamárdiba építeni, petíciót indítottak ellene a helyiek

2021. október 18. – 20:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Zamárdi Nyugati Városkapu projekt keretei között egy 12 hektáros területre 8 darab kilencszintes és 10 ötszintes lakó- és szállodaépületet húznának fel Zamárdiban – derült ki a 24.hu cikkéből.

A lakópark ellen petíciót indított a Zamárdi Civil Összefogás, amit már több mint 2800-an aláírtak. A helyiek amiatt aggódnak, hogy Zamárdi végleg elveszítené kisvárosi báját.

„Ez egy merénylet a jóízlés ellen, merénylet a tó ellen, merénylet a jövő nemzedékeivel szemben”

írják a felhívásban. A lakosság szerint nemhogy Zamárdiban, de még a szomszédos Szántódon sem igen vannak 3 emeletesnél magasabb épületek.

A 12 hektáros területen, amit most nyilváníttatna nagyvárosias lakóterületté, jelenleg kempingek és kisebb nyaralók találhatók, és határos a Brettyó nevű, Natura 2000-es védelem alatt álló területtel.

A 24.hu szerint a mostani tervezet is elismeri, hogy tájképvédelmi, sőt vízminőség-védelmi területet is érint majd a leendő építkezés, ami ráadásul rendszeresen belvízjárta területnek minősül, hisz a Brettyó nevű lápos terület terül el itt, egész a 7-es főútig. Ez a láp pedig kapcsolatban áll a Balaton vizével, amire negatívan hatna az építkezés.

Az önkormányzat október 29-ig várja a lakosság véleményét az ügyben, egyelőre még semmilyen engedélyt nem adtak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!