Rogán Antal szigorúan zárt körben beszél háborúról és békéről

2023. augusztus 23. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt években szinte teljesen kerülte a nyilvánosságot Rogán Antal, a parlamentben is öt év után csak akkor szólalt fel, amikor a házszabály szerint már muszáj volt válaszolnia egy azonnali kérdésre.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője egy helyen azonban szívesen beszél: a Fidesz egyik legfontosabb közösségi-politikai rendezvényén, a tihanyi Tranzit Fesztiválon. Tavaly az ország jövőjéről és lehetőségeiről értekezett,

idén pedig Háború és béke címmel tart előadást az ország gazdasági helyzetéről péntek délelőtt.

A tihanyi fesztiválon csak regisztrációval lehet részt venni, és a független sajtót évek óta nem engedik be. A szervező Kommentár Alapítvány azt válaszolta a Telexnek hetekkel ezelőtt, hogy a Tranziton médiapartnerekkel dolgoznak, és csak nekik tudnak regisztrációt biztosítani.

Idén kivételesen Orbán Viktor is ott lesz a fesztiválon, a miniszterelnök utoljára 2012-ben vett részt a Tranziton. Abban az évben egyébként Rogán Oszkó Péterrel, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterével vitázott.

Míg Orbán beszédét péntek délután élőben közvetítik a rendezvény Facebook-oldalán, Rogán Antal fellépését rejtélyes okokból sehol nem lehet követni. A szervezők lapunk megkeresésére azt közölték, hogy Orbán mellett Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter szombat délelőtti előadását, valamint a vitákat adják élőben.

  • Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel,
  • Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Lukács László Györggyel, a Jobbik frakcióvezetőjével;
  • Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Tompos Mártonnal, a Momentum országgyűlési képviselőjével;
  • Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Bedő Dáviddal, a Momentum országgyűlési képviselőjével;
  • Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára pedig Mesterházy Attilával, az MSZP volt elnökével ül le vitázni.

A bujkáló propagandaminisztert korábban két hónapig üldöztük kérdéseinkkel. Vele nem tudtunk beszélni, de egy sor vezető kormánypárti politikustól próbáltuk megtudni, mit is csinál pontosan Orbán Viktor nélkülözhetetlen minisztere:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!