A győri polgármester felmondja a szolgálati autójának bérlését, miután megtudta, mennyibe kerül

2023. augusztus 21. – 16:04

A győri polgármester felmondja a szolgálati autójának bérlését, miután megtudta, mennyibe kerül
Ezt az autót nem bérli tovább a városháza a győri polgármesternek – Fotó: Sudár Ágnes / Telex
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kiadott közleményében Dézsi Csaba András győri polgármester leszögezte, hogy a 2020-as megválasztása után ő nem kért új autót, hanem beleült abba a járműbe, amit korábban Borkai Zsolt használt. Fotót is csatolt bizonyítékképpen.

A győri polgármesteri hivatal havi 930 ezer forintért bérli a polgármester, Dézsi Csaba András Audi A8-as szolgálati autóját – öt napja bejárta a magyar sajtót a győri városvezető kocsijának híre. Az Ugytudjuk.hu a város honlapjára felkerült adatok alapján azt is megírta, hogy a jármű magáncélú használatáért 28 777 forintot fizet havonta a polgármester.

Dézsi Csaba András hétfő délután közleményt adott ki, mint írja, „a gépkocsik bérlését a városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a szolgálati autót”.

Leszögezi, hogy amikor polgármester lett, nem kért új autót, hanem beleült abba az A8-as Audiba, amelyet az elődjének béreltek, és amit addig ő használt. A bejelentés itt jön:

Vizsgálatot rendeltem el, és az általam is csak most ismertté váló bérleti díj mértékét indokolatlanul magasnak tartom, ezért utasításba adtam a bérleti szerződés felmondását.

A továbbiakban a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, és eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fog járni Dézsi Csaba András.

Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt most már nyílt sisakkal küzd egymás ellen, szavakban legalábbis. Borkai a hétvégén videót töltött fel az első nyilvános fellépéséről, ahol megtapsolták. Ezt megelőzően pedig (szintén Facebook-posztban) írt arról, hogy „bosszúhadjárat kezdődött a GYAC ellen, mert a szakosztályvezetők nem úgy döntöttek a klub vezetéséről, ahogy az a város vezetése számára kényelmes lett volna.” Mint ismert, Borkait választották a szakosztályvezetők a GYAC elnökének.

Dézsi Csaba András a mostani autós poszton kívül már számos alkalommal emlegetett „köztemetőnyi” csontvázat, amelyet az elődje hagyott rá. A Telexnek pedig úgy nyilatkozott Borkai visszatérésének hírére, hogy abszolút tisztességtelen kampányra számít.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!