Kisebb hajó, nagyobb szerénység – üzente Gulyás Gergely Mészáros Lőrincéknek

2023. augusztus 21. – 19:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebb hajó, nagyobb szerénység – üzente Gulyás Gergely Mészáros Lőrincéknek, miután az RTL Híradó arról kérdezte, hogy belefér-e a piaci működésbe a Rose d'Or, vagyis az MBH Bank leányvállalatának új jachtja, amin Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea nyaralt.

Augusztus elején fotózták le Várkonyi Andreát és Mészáros Lőrincet egy új, a korábbiaknál is nagyobb és drágább szuperjachton. Az RTL most arról kérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy mi a véleménye arról, hogy az MBH lányvállalata egy nagy értékű jachtot tulajdonol, amin a bank egyik tulajdonosa (Mészáros Lőrinc) nyaralt. Gulyás Gergely szerint erről a banknak és a lízingcégnek kell döntenie, de „kívülről” azt mondja, hogy

„a jelenlegi helyzetben én mindenkitől sokkal nagyobb szerénységet várnék, és fontosnak tartom, hogy senki ne gondolja azt, hogy nem részese annak a nemzeti közösségnek, amely egyébként hihetetlen nehézségekkel szembesül.”

Hozzátette: céges döntéseket a cégek felügyelőbizottságának kell minősíteni és jogszerűséget is nekik kell biztosítani. Végül röviden annyit mondott: „Kisebb hajó, nagyobb szerénység”.

A hajó 63 méteres hosszával akkora, hogy sok tengeri jachtkikötőbe már be sem fér. A Ros d'Orral Mészáros és Várkonyi megjárták a délolasz vizeket, Nápolyból indultak, voltak Caprin és Positanóban is, de elhajóztak Monacó felé is. A jachtról – amibe 130 ezer liter dízelt lehet egyszerre tankolni – kiderült, hogy az Mészáros Lőrinc szuperbankjának a lízingcégéé. Az, hogy új szerzeményükkel bekerültek a hírekbe, nem rontotta el Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc nyarát – legalábbis erről nyilatkozott Várkonyi.

Gulyáson az elmúlt hetekben nagy volt a nyomás: egy keresztény ifjúsági táborban Mészáros Lőrinc gazdagodását kérték számon rajta, a jachtról ekkor még nem lehetett tudni, a miniszter nem is kért szerénységet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!