Jön a kánikula, és ha Szent István is úgy akarja, kitart augusztus 20-áig

2023. augusztus 13. – 15:24

Másolás

Vágólapra másolva

Napos, meleg időnk lesz augusztus 20-án, és már a következő napokban is visszatér a kánikula – írja az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerencsére nem lesz olyan tomboló hőség, mint Olaszországban, de mutatjuk, mire számítson a hét következő napjain:

Hétfőn derült időnk lesz néhány gomolyfelhővel, eső nélkül. A Kisalföldön jöhet esetleg némi délies szél, de az ország többi részén nyugodt marad minden. Nappali hőmérséklet: 29–34 fok között.

Kedden napközben még bejön pár fátyolfelhő a gomolyfelhők mellé, és a Fertő tónál jöhetnek délkeleti szelek, de napos marad az idő. Este és éjjel jöhet néhol eső, főleg délen, délkeleten. Hajnalban 10–19 fokra, napközben 29–35 fokra számíthatunk.

Szerdán és csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellé néhol előfordulhat zápor, zivatar, de napos marad az idő. Szerdán légmozgás nélkül maradunk, csütörtökön néhol megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban 11–19 fok, napközben 29–34 fok várható.

Pénteken marad ugyanez az idő, és a szél sem fog mozogni. A hajnali 12–20 fok és a nappali 29–34 fok is szinte takkra megegyezik az előző napokkal.

Szombaton a monotonitást megtörheti némi felmelegedés: a napos, szélcsendes, néhol esős időben hajnalra 13–21, nappalra 29–35 fokot várnak a meteorológusok.

Vasárnap, augusztus 20-án pedig kitart a meleg: gomoly- és fátyolfelhők ugyan közbezavarhatnak, és néhol jöhet zápor, zivatar is, esetleg némi északi szél, de várhatóan nem fogja megzavarni a nemzeti ünnepet egy szélvihar. Hajnalban 14–22, napközben 29–35 fokban lehet élvezni a 350 forintos Borsodit a belvárosban, vagy a sorban állást az atlétikai világbajnokság eseményein, esetleg a véget nem érő dugókat és lezárásokat Recep Tayyip Erdoğan török elnök látogatása miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!